Abiznis

PEJOVIĆ: Potpisivanje ugovora o prodaji KAP-a za tri do četiri dana

0106pejovic
Vlasnik “Uniproma” Veselin Pejović rekao je u emisiji “Okvir” na RTCG da je spreman za potpisivanje ugovora o kupovini KAP-a i da bi se za tri do četiri dana moglo pristupiti potpisivanju, kao i da se moralo sačekati da se riješe svi imovinsko pravni odnosi.

PEJOVIĆ: Potpisivanje ugovora o prodaji KAP-a za tri do četiri dana
Portal AnalitikaIzvor

“Sve to nije bilo riješeno i stoga je trebalo sačekati kako bi se potpisao jedan validan ugovor”, kazao je Pejović. On je podsjetio da njegova ekipa advokata radi na nacrtu ugovora, i da će potpisivanje biti za koji dan.

Stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić je kazao da je problem imovine KAP-a i Glavnog grada riješen, i da bi bilo neracionalno da se ušlo u postupak prodaje, a da sporovi budu ostavljeni.

"S druge strane kupac ne bi mogao tu imovinu uknjižiti u katastar kao svoju dok se ne okončaju sporovi. Sada je sve to završeno i urađeno na korektan način i svi prigovori koji su išli u pravcu da je izgubio Glavni grad i dobio KAP, nisu na mjestu. Postupak je  završen na takav način da je KAP- u pripalo zemljište koje je po prirodi namijenjeno za industrijsku zonu", rekao je Perišić.

On je naglasio da niti jedan metar nije pripao KAP-u više nego što je bilo predmet procjene privatizacije iz 2005. godine.

"Onoliko zemljišta koliko je ušlo u procijenu vrijednosti imovine Kombinata kada je privatizovan, toliko zemljišta je dobio KAP po razgraničenju", kazao je Perišić.

Pejović je istakao da mu ne pada na pamet da gradi zgrade i hotele na zemljištu oko KAP-a, kao što se moglo čuti u javnosti.

"Slobodno se u ugovor prilikom kupovine KAP-a može staviti ta klauzula da sam spreman KAP istog momenta da vratim državi i da izgubim svijih 28 miliona. Nisam u obavezi da stavim ovu klauzulu ali sam spreman da to uradim. Mene samo interesuje razvoj aluminijske industrije u industrijskoj zoni u KAP-u i  ništa drugo", kazao je Pejović.

Portal Analitika