Abiznis

„Trebjesa“ među četiri evropska distributera britanskog pića „Karling“

karling
P
rvi sajder s ukusom trešnje na crnogorskom tržištu.

„Trebjesa“ među četiri evropska distributera britanskog pića „Karling“
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorskim potrošačima uskoro će biti dostupno autentično britansko piće Carling Cherry (Karling Čeri), koje je nedavno predstavljeno u Londonu.

Privilegiju da uživaju u originalnom britanskom sajderu, voćnom vinu od jabuke, imaće pored Crnogoraca i Česi, Mađari i Bugari. Na tržišta ovih zemalja uskoro će stići sajder s ukusom trešnje, kreiran u potpunosti u skladu sa željama potrošača.

Novo piće u okviru brenda Carling, napravljeno je od najsočnijih, ručno ubranih jabuka, uz dodatak najzrelijih trešanja. Carling Cherry predstavlja savršeno osvježenje, sa oko 65 odsto jabukovog soka i četiri odsto alkohola, navodi se u saopštenju koje je Pivara Nikšić dostavila Portalu Analitika.

Iz ove kompanije istakli su da su ponosni što kao dio korporacije Molson Coors imaju mogućnost da na crnogorsko tržište unesu još neku novinu i pruže potrošačima još veći izbor.

„Prateći stalno nove trendove, nastojimo da, pored tradicionalnih proizvoda po kojim nas potrošači prepoznaju, uvijek ponudimo više. Nakon nedavnog početka distribucije nekih od najpoznatijih belgijskih piva, Pivara „Trebjesa“ donosi potrošačima i jedno potpuno autentično piće, koje dolazi iz domovine sajdera - Velike Britanije. Ubijeđena sam da će kvalitet i osvježenje koje Carling Cherry donosi na crnogorsko tržište biti brzo prepoznato i kod naših potrošača“, kazala je povodom najave novog proizvoda menadžer korporativnih poslova Pivare Natalija Milić. „Ovaj sajder biće savršen izbor za predstojeće ljeto, a na našem tržištu biće dostupan uskoro”, poručila je Milić.

Sajder je alkoholno piće od fermentisanog soka od jabuke, kojem se mogu dodati drugi voćni ukusi. Priča o sajderu počinje u Engleskoj, u kojoj su ovo piće koristili kao zamjenu za vodu. Tokom industrijske revolucije, proizvodnja i distribucija sajdera se dramatično povećala, nakon čega čak i bogati zemljoposjednici počinju da prave sajder, piće veoma popularno među londonskom aristokratijom.

Sredinom 20. vijeka proizvodnja sajdera se širi iz manjih radinosti na veće i efikasnije pivare. Danas je tržište sajdera u Velikoj Britaniji vrijedno oko tri milijarde funti, sa konstantnim rastom, bržim u odnosu na ostale alkoholne napitke.

Originalni sajderi sadrže najmanje 25 odsto soka od jabuke i imaju između 1,2 i 8,5 odsto alkohola. Carling sajderi imaju čak do 65 odsto soka od jabuke i izvanrednu ravnotežu slatkosti, kiselosti i oporosti.

O kvalitetu Carling sajdera govori i činjenica da je ovo piće osvajač zlatne medalje na svjetski poznatom takmičenju International Brewing Awards.

 

Portal Analitika