Društvo

Upecana 33 krivolovca

315pecanje-big
N
a Skadarskom jezeru od 1. januara do 28. maja u krivolovu su zatečene 33 osobe, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

Upecana 33 krivolovca
Portal AnalitikaIzvor

Prema njihovim podacima, Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u istom periodu oduzela je po osam komada čunova i vanbrodskih motora, kao i tri rezervoara, 574 mreže, 10 agragata, šest sondi, 14 plinskih lampi, 18 plinskih boca, 15 osti, 13 štapova sa mašinicom, jedan parangal i 244 kilograma ribe.

"U istom periodu, prema podacima NP 'Skadarsko jezero, nadzornici su podnijeli 18 zapisnika, a 33 osobe su zatečene u krivolovu. Služba zaštite imala je 370 patrola po akvatorijumu jezera i 66 patrola na kopnu", saopšteno je Dnevnim novinama iz NPCG.

U NP "Skadarsko jezero" radi sedam nadzornika koji posjeduju odobrenje za obavljanje poslova fizičke zaštite izdate od Uprave policije.

"Međutim, kroz dobru saradnju ne samo sa policijom, već i lokalnim stanovništvom uspijevamo da svedemo nezakoniti ribolov na najniži mogući nivo", uvjeravaju u NPCG, napominjući da ribolovni zabran traje do nedjelje, 1. juna.

U Nacionalnom parku "Skadarsko jezero" u stalnom su kontaktu sa Centrom bezbjednosti Podgorica.

(rtcg)

Portal Analitika