Društvo

Radulović: Nije prvi put...

315zarko
P
redsjedniku Crnogor­skog turističkog udruže­nja i suvlasniku Montenegro stars hotels grupe Žarku Raduloviću nije jasno zašto se toliko dugo čekalo da se Zakon o finansiranju političkih par­tija ospori.

Radulović: Nije prvi put...
Portal AnalitikaIzvor

- Zakon sam po sebi u startu nije bio logičan, odnosno vid­no je bilo da taj zakon ne ra­zumije i uopšte ne tretira ži­vot ni životne potrebe, a posebno da ne tretira funkcionisanje privrede - kazao je Radulović Pobjedi. On je zadovoljan što je Ustav­ni sud ocijenio da većina odredbi Zakona o finansiranju političkih partija nijesu u skladu sa najvišim pravnim aktom, jer je, kako kaže, taj zakon samo izazvao negativ­ne efekte.

- Međutim šteta je već na­pravljena, jer smo mi ušli u turističku sezonu i sad će biti složenije na brzinu anagažovati dodatne radnike, koji su potrebni, pogotovo ako su to nerezidentna lica, kojima tre­ba 28 dana da dobiju radnu dozvolu - objasnio je Radulović.

Prema njegovim riječima, ta­kav zakon je možda bio tre­nutno u interesu pojedinaca, ali je za „opštu zajednicu predstavljao samo štetu".

- U svakom slučaju nije prvi put, a volio bih da je zadnji da se donosi zakon koji šteti ovoj državi - zaključio je Radulo­vić.

 

Portal Analitika