Društvo

Završena obuka studenata EF-a u kompaniji Neregelia

3005neregeliapraxaok
S
tudenti četvrte godine Ekonomskog fakulteta iz Podgorice, njih 40, obavili su u prethodnom periodu stručnu praksu u kompaniji Neregelia i na taj način znanja stečena na fakultetu upotpunili sa praktičnim iskustvima. Osam sedmica prakse za studente sa smjerova marketing, ekonomija javnog sektora, finansije, računovodstvo i menadžment dio je Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Neregelie i Ekonomskog fakulteta za ovu godinu.

Završena obuka studenata EF-a u kompaniji Neregelia
Portal AnalitikaIzvor

U sklopu stručne prakse izabrani studenti imali su priliku da se upoznaju sa organizacionom kulturom kompanije, načinima funkcionisanja različitih sektora i ulogom marketinga u kanalima distribucije. Tri dana prakse studenti su proveli na terenu, radeći sa agentima prodaje i merčendajzerima, koji su ih učili neophodnim vještinama pregovaranja i načinima uspješne prodaje.

„Da bi studenti nakon završenih studija bili konkurentni na tržištu rada, neophodna su praktična znanja i vještine iz oblasti za koju su se školovali. Studenti Ekonomskog fakulteta su prepoznali tu vrijednost, a mi kao kompanija smo prepoznali potrebu da im omogućimo pripremu za ulazak na tržište rada. Smatram da je praksa bila zaista uspješna, jer su studenti pokazali veliku zainteresovanost, volju i želju za radom, kao i za sticanjem znanja. Pokazali su značajan nivo znanja, koje su upotpunili radom na terenu i ponosna sam što je Neregelia dio njihovih prvih koraka u buduće profesije“, kazala je Ljilja Pižurica, izvršna direktorica Neregelie.

Studentkinja koja je obavila praksu Natalija Mušura ocijenila je da je stručna praksa u Neregeliji bila veoma značajna za nju i njene kolege.

„Nadamo se da će ova praksa biti omogućena i sledećim generacijama, kao i većem broju studenata nego ove godine, jer smo o teoriji, o kojoj svakodnevno slušamo, počeli da razmišljamo na malo drugačiji naćin. Takođe, stvorili smo nove kriterijume kada je u pitanju izbor budućeg poslodavca. Praksa nam je otvorila nove poglede na do sada stečeno znanje i dala vjetar u leđa, jer smo upoznali kompaniju koja radi u skladu sa principima koji su ohrabrujući pred naš izlazak na tržište rada“, navela je Mušura.

U sklopu saradnje kompanije Neregelia i Ekonomskog fakulteta u narednom periodu biće organizovana predavanja iz oblasti lanca snabdijevanja i prodaje, posjeta studenata kompaniji, kao i nastavak stručne prakse u sledećem zimskom semestru.

 

Portal Analitika