Društvo

Posebne jedinice stižu u Bar

sajoko3005
S
lužbenici Posebne jedinice Podgorice u noćima vikenda patroliraće ulicama Bara i nadgledati kretanja pripadnika zavađenih barskih klanova, saznaju Dnevne novine.

Posebne jedinice stižu u Bar
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnici PJ Podgorica će pružati asistenciju barskim policajcima, čiji broj je mnogo manji od stvarne potrebe za očuvanje reda i mira u tom primorskom gradu.

Osim brojnih kafića, oni će zajedno obilaziti i najveću barsku diskoteku “Ilusion" u kojoj boravi svakog vikenda veliki broj gostiju, među kojima i članovi ovih kriminalnih grupacija.

Dnevne novine, takođe, saznaju da policija posebno nadzire kretanje Armina Muše Osmanagića, koji u policijskim krugovima slovi za vođu jednog od barskih klanova, i njegovog dobrog prijatelja Andriju Mrdaka, rođenog brata Nenada Mrdaka, osumnjičenog za ubistvo Mirka Mićića, zbog sumnje da bi moglo doći do osvete.

Mrdak je uhapšen 27. maja nakon što je u Mićića koji se vraćao sa partije tenisa ispalio više hitaca. Policija sumnja da je Mrdak ranije planirao ubistvo Mićića i njegovih drugova koji su ga pretukli u jednom lokalu u Baru prije 20-ak dana.

Mićić je bio član barske grupe koja važi za ogranak mafijaške organizacije Beograđanina Luke Bojovića.

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio jednomjesečni pritvor Nenadu Mrdaku (35), osumnjičenom za ubistvo Baranina Mirka Mićića (30). Mrdak ni pred sudijom Bašovićem, kao ni u policiji i tužilaštvu, nije iznosio odbranu jer je odlučio da se brani ćutanjem.

 

Dnevne novine, CDM

Portal Analitika