Abiznis

SEFEROVIĆ: Pozicioni dukument poboljšava poslovni ambijent u Crnoj Gori

2905Gvozdenovic
P
ozicioni dokument Komiteta za nekretnine predstavlja presjek promjena koje treba napraviti u cilju privlačenja investicija i poboljšanja ukupnog poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, ocijenio je izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori Edin Seferović.

SEFEROVIĆ: Pozicioni dukument poboljšava poslovni ambijent u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

On je, na radnom sastanku u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, istakao da su aktivnosti Američke privredne komore usmjerene ka unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori u svim oblastima, a da rad Komiteta predstavlja primjer aktivnog zalaganja u cilju poboljšanja trenutne situacije u sektoru nekretnina.

“Dokument je sastavljen u cilju prepoznavanja prepreka u poslovanju i ukazivanja na potencijal za poboljšanje regulatornog okvira i prakse u oblasti nekretnina u Crnoj Gori, a date su i odgovarajuće preporuke koje bi, prema mišljenju Komiteta za nekretnine, doprinijele poboljšanju opšte situacije u ovoj oblasti”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, koji je predsjedavao sastankom,  istakao je važnost saradnje sa Američkom privrednom komorom u Crnoj Gori, kao jednim od najznačajnijih partnera.

Takođe, naglasio je važnost kontinurane i konstruktivne komunikacije među subjektima, koji kreiraju trendove, u cilju poboljšanja poslovnog ambijenta u državi.

"Današnji sastanak i debata je još jedan dokaz naše posvećenosti unaprijeđenju saradnje i iniciranju aktivnosti koje doprinose jačanju naše pozicije na nacionalnom i globalnom nivou, a sa aspekta sigurnosti poslovanja i ulaganja”, kazao je Gvozdenović.

Članice Komiteta za nekretnine predstavljaju kompanije koje su trenutno među najznačajnijim investitorima u Crnoj Gori.

Portal Analitika