Društvo

Pet dana prije ubistva Mrdak pretučen?

2805ubistvo1
S
udija za istragu Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović odredio je danas pritvor do 30 dana Baraninu Nenadu Mrdaku (35) koji je u utorak veče ubio sugrađanina Mirka Mićića (31). Mrdak ni pred sudijom Bašovićem, kao ni u policiji i tužilaštvu, nije iznosio odbranu. Odlučio je da ćuti.

Pet dana prije ubistva Mrdak pretučen?
Portal AnalitikaIzvor

Portal Analitika saznaje, da su istražitelji sigurni da je motiv ubistva osveta zbog batina koje je Mrdak dobio 25. aprila kada su ga, kako se sumnja pretukli braća Mićić i njihovi prijatelji. Prekršajna prijava tada je podnijeta samo protiv mlađeg Mićića – Stefana (21), ali ne i protiv Mirka jer nije bilo dokaza da je i on učestvovao u batinanju. Mrdak je ispruičao da su ga napali Stefan Mićić i još trojica njemu nepoznatih momaka.

Kako Portal Analitika saznaje, da to ipak nije bila jedina tuča. Naš izvor tvrdi da je Mrdak još dva puta nakon ovoga dobio batine od Mirka Mićića i njegovih prijatelja, posljednji put pet-šet dana prije nego ga je ubio.

Drugo batinanje Mrdak je navodno prijavio policiji, ali kako nije bilo očevidaca događaja slučaj nije procesuiran, a posljednji napad Mrdak nije ni prijavljivao već je odlučio da se na svoj način obračuna sa Mićićem.

Mirko Mićić ubijen je u utorak veče, oko 19.45 sati, kod teniskih terena, pored šetališta u Baru. Mrdak je maskiran kapom i tamnim naočarima za sunce sačekao Mićića, koji je svakodnevno igrao tenis, da izađe sa terena i kada je ovaj biciklom krenuo, prišao mu i pucao. Ispalio je tri- četiri metka. Mićić je na mjestu ostao mrtav. Mrdak je pobjegao niz šetalište, ali ubrzo je uhvaćen. U policiji kažu da tokom hapšenja nije pružao otpor. Mrdaku se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo.

I Mrdak i Mićići imaju policijske dosijee. Mrdak je poznat po sitnijim prestupima, dok se Mićići u policijskim evidencijama vode kao članovi kriminalne bande pokojnog Luke Đurovića.

Mrdakov blizak rođak je, tvrde u policiji, jedan od najbližih sardnika Armina Muše Osmanagića čija kriminalna grupa slovi za drugu po snazi u gradu pod Rumijom.

U policiji su, međutim, uvjereni da ubistvo nema veze sa ratkom dva klana, iako su pripadnici obije kriminalne grupe pod pojačanom prismotrom od kada je Mićić ubijen.

Mlađi Mićić , Stefan u pritvoru je Spužu, nakon što je policija u Budvi, prije nekoliko dana kod njega pronašla kokakin. On je bio u automobilu sa još dvojicom drugova kojima je takođe određen pritvor.

Portal Analitika