Društvo

MRSS: Prikazan proces profesionalne rehabilitacije

2905ministarstvo
Č
lanovi Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom posjetili Multidisciplinarni obrazovni centar “Pamark” u Podgorici, koji se bavi sprovođenjem programa obrazovanja, osposobljavanja i savjetovanja u oblasti ljudskih resursa.

MRSS: Prikazan proces profesionalne rehabilitacije
Portal AnalitikaIzvor

Cilj posjete bio je upoznavanje sa programom profesionalne rehabilitacije i programom socijalne integracije, koji se se realizuju u skladu sa Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom i Doktrinom i tehnologijom rada sa teže zapošljivim osobama.

Ovom prilikom prikazan je proces profesionalne rehabilitacije, koji se izvodi modularno, kroz stručni individualni i grupni pristup pojedincu.

-Članovi Savjeta su se susreli sa korisnicima programa radne i socijalne integracije, namijenjenim teže zapošljivim osobama, sa ciljem adekvatnog načina pripreme i uključivanja pojedninca u socijalno i radno okruženje, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Ovaj program trenutno pohađa 20 osoba.

Program je licenciran od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, a kvalitet izvođenja potvrđen i međunarodnim certifikatom Standarda ISO 2008:9001.

Portal Analitika