Društvo

Crveni krst: Upućena značajna pomoć BiH

2905crveni_krst
C
rveni krst Crne Gore je danas uputio značajne količine pomoći Crvenom krstu Bosne i Hercegovine, i to: 4522,5 litara soka; 3600 litara vode; 543,5 kg hrane; 110 pari čizama, kao i 150 pakovanja pelena i 360 pakovanja vlažnih maramica. Ova isporuka je obezbijeđena od donacija koje su našoj organizaciji dostavili Pirella, Si-ing doo, Calgo MNE, Gradska opština Golubovci, Niksen trade, Union doo i građani.
Crveni krst: Upućena značajna pomoć BiH
Portal AnalitikaIzvor


Ukupno je, sa ovom pošiljkom, do sada, posredstvom naše organizacije, u Srbiju i Bosnu poslato preko 245 000 l vode; 11,5 tona hrane; 2,5 tona higijenskih artikala; 8 paleta garderobe i značajne količine drugih artikala koje su od koristi ugroženom stanovništvu.



Povodom medijskih navoda koji su juče bili aktuelni vezano za informaciju da je Crveni krst Crne Gore uputio humanitarnu pomoć za Bosnu, među kojom se u određenim količinama nalazilo i pivo, ovim putem želimo da informišemo javnost da se ne radi o pošiljci Crvenog krsta Crne Gore, nego Grupe građana iz Nikšića, ka]e se u saopštenju Crvenog krsta.



Pored materijalne pomoći, posredstvom Crvenog krsta Crne Gore, je do sada prikupljena i značajna finansijska pomoć, u ukupnom iznosu od 447 851,76 eura. Od toga je preko žiro računa Crvenog krsta (kod Hipotekarne banke i NLB banke) uplaćeno 270 493,76 eura, a preko Telenor i Telekom mreže je na donatorski broj poslato 177 358 poruka.



Sva prikupljena pomoć će biti proslijeđena Crvenom krstu Srbije i Crvenom krstu Bosne i Hercegovine, u skladu sa njihovim potrebama, kaže se u saopštenju.


Portal Analitika