Društvo

Mrdaku određeno zadržavanje, branio se ćutanjem

2805policijaok
V
iša tužiteljka Ljiljana Lakić odredila je večeras zadržavanje do 48 sati Baraninu Nenadu Mrdaku (35) koji je sinoć oko 19.45 sati sa nekoliko hitaca iz pištolja ubio sugrađanina Mirka Mićića (31), saznaje Portal Analitika.

Mrdaku određeno zadržavanje, branio se ćutanjem
Portal AnalitikaIzvor

On se pred tužiteljkom branio ćutanjem. Mrdaka brani advokat Predrag Đolević.

Mrdak izjavu nije dao ni inspektorima barske policije nakon što je sinoć uhapšen, nekoliko minuta pošto je pucao u Mićića.

Ubistvo se dogodilo kod teniskih terena, pored šetališta u Baru. Mrdak je maskiran kapom i tamnim naočarima za sunce sačekao Mićića, koji je svakodnevno igrao tenis, da izađe sa terena i kada je ovaj bicikolom krenuo, prišao mu i pucao. Ispalio je tri- četiri metka. Mićić je na mjestu ostao mrtav. Mrdak je pobjegao niz šetalište, ali ubrzo je uhvaćen. U policiji kažu da tokom hapšenja nije pružao otpor. Mrdaku se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo.

Policija sumnja da je Mrdak ubio Mićića kako bi mu se osvetio za tuču 25. aprila u kojoj je prebijen. On je tada policiji kazao da su ga napali Stefan Mićić (21) i trojica nepoznatih muškaraca. Policija je sumnjala da je u tuči učestvovao i stariji Mićić, ali kako nije bilo dokaza prijava je procesuirana samo protiv mlađeg.

Izvori Portala Analitika iz policije rekli su da Mrdak ničim nije pokazivao da je spreman na osvetu.

I Mrdak i Mićići imaju policijske dosijee. Mrdak je poznat po sitnijim prestupima, dok se Mićići u policijskim evidencijama vode kao članovi kriminalne bande pokojnog Luke Đurovića.

Uprava policije danas je saopštila da je od Mrdaka, prilikom hapšenja, oduzet pištolj „češka zbrojevka“, VZOR, kalibra 7,65 milimetara, sa okvirom i dva metka.

Oružje i ostali tragovi koji su prikupljeni na mjestu događaja proslijeđeni su Forenzičkom centru na vještačenje.

Mrdaku se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Portal Analitika