Društvo

Rutović na regionalnoj konferenciji u Sarajevu

2805rutovicsarajevook
G
eneralni direktor Direktorata za medije u Ministarstvu kulture Željko Rutović učestvovao je na poziv Antje Rothemund, šefice Kancelarije Savjeta Evrope u Beogradu, na regionalnoj konferenciji „Uloga i značaj javnih radio-difuznih servisa u izgradnji demokratskog društva“ koja je 26. i 27. maja 2014. godine održana u Sarajevu, saopšteno je Portalu Analitika iz MInistarstva kulture.

Rutović na regionalnoj konferenciji u Sarajevu
Portal AnalitikaIzvor

Na konferenciji su učestvovali evropski eksperti, predstavnici vlada i medijskih javnih servisa iz regiona.

Učesnicima su se obratili Damir Hadžić iz Ministarstva komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine, Mary Ann Hennessey, šefica Odjeljenja Vijeća Evrope u Sarajevu i Lejla Dervišagić, menadžer programa u Odjeljenju za medije Generalnog direktorata za ljudska prava i vladavinu prava Savjeta Evrope.

Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je diskusija o ključnim pitanjima nezavisnosti, funkcionisanja i finansijske odrľivosti javnih servisa radio-difuzije, kao i o usklađenosti sa evropskim standardima nezavisnosti emitera javnog servisa.

Regionalna konferencija "Uloga i značaj javnih radio-difuznih servisa u izgradnji demokratskog druątva"  dio je projekta Savjeta Evrope, koji se odnosi na unapređenje slobode izraľavanja i informisanja i unapređenje slobode medija u Jugoistočnoj Evropi.

Portal Analitika