Abiznis

Otvoreno predstavništvo Atlas banke u Prištini

2805atlasBanka
C
rnogorska Atlas banka otvorila je danas predstavništvo u Prištini, što je, kako je ocijenjeno, doprinos unaprijeđenju sveukupnih odnosa između Crne Gore i Kosova, prenosi Mina biznis.

Otvoreno predstavništvo Atlas banke u Prištini
Portal AnalitikaIzvor

Izvršni direktor crnogorske Atlas banke, Đorđe Đurđić, rekao je da je odluka o otvaranju predstavništva u Prištini donijeta cijeneći rastuću povezanost ekonomija Crne Gore i Kosova, sve veći obim robne razmjene, kao i broj turista sa Kosova.

"Građanima Kosova stavljamo na raspolaganje našu široku paletu proizvoda koja uključuje retail, corporate, depozitne kreditne poslove, usluge plaćanja prema inostranstvu kroz široku mrežu korespodentnih banaka u više valuta, usluge široke palete platnih kartica, e-commerce-a kao i elektronskog i mobile bankinga", naveo je Đurđić.

Takođe, kako je dodao, Atlas banka je time dodatno osnažila međunarodnu mrežu i potvrdila internacionalnu orjentaciju pa se pored predstavništva u Beogradu, Limasolu, našla i Priština.

Prema njegovim riječima, odlukom da brzo daju dozvolu za rad crnogorskoj banci kosovske vlasti su pokazale da je to tržište liberalno i otvoreno što će imati uticaj na dalje planove Atlasa za investicije na Kosovu, ne samo u bankarstvu.

Ministar trgovine Kosova, Bernard Nikaj, ocijenio je da saradnja u regionu sve više jača, a posebno između Kosova i Crne Gore.

"Tržište Kosova svakim danom sve više pokazuje atraktivnost za strane investicije", rekao je Nikaj i garantovao punu podršku Vlade Kosova Atlas banci.

Mentor Geci iz Centralne banke Kosova, kazao je da je bankarski jedan od najrazvijenijih sektora privrede.

On je naveo da je ukupno sedam banaka na Kosovu u vlasništvu stranaca, a Centralna banka je dala punu podršku bankarskom sistemu i stranom kapitalu na Kosovu.

"Centralna banka Kosova nastaviće da razvija bankarski sistem i daje punu podršku svim bankama na Kosovu", poručio je Mentor.

Predstavništvo Atlas banke u Prištini nalazi se na Bulevaru Billa Klintona, a direktor je Agron Batalli.

Portal Analitika