Društvo

Ubistvo u znak osvete za tuču?

2805ubistvo1
P
olicija u Baru još istražuje motiv ubistva Barnina Mirka Mićića (31) kojeg je sinoć oko 19 sati 45 minuta na barskom šetalištu, u blizni teniskih terena, kako se sumnja ubio sugrađanin Nenad Mrdak (35), a preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da je ubistvo osveta Mrdaka zbog tuče 25. aprila u kojoj je on teže povrijeđen, saznaje Portal Analitika od izvora iz policije.

Ubistvo u znak osvete za tuču?
Portal AnalitikaIzvor

Mrdaka je tada, oko 21 sat i 30 minuta, u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta „Karuba“ u Baru, kako je prijavio policiji, napala grupa momaka i pretukla. On je tada inspektorima barske policije kazao da ga je napao Stefan Mićić (21) sa još trojicom momaka ustvrdivši da ne zna ko su oni. Policija je zbog te tuče podnijela prekršajnu prijavu protiv Stefana Mićića, jer nijesu identifikovani ostali akteri obračuna, iako su sumnjali da je u tuči učestvovao i stariji Mićić.

Izvor Portala Analitika iz policije kazao je da nakon saslušanja Mrdaka poslije te tuče ništa nije ukazivalo da on sprema osvetu.

2805ubistvo2Mrdak je, međutim, sinoć pripremio zasjedu Mićiću. Sačekao ga je na travnjaku pored tensikih terena gdje je ovaj svakog dana igrao tenis. Kada je Mićić izašao sa terena i biciklom krenuo ka šetalištu Mrdak mu je prišao i ispalio u njega nekoliko metaka. Svjedoka obračuna koji su vidjeli šta je prethodilo pucnjavi još nema, a u policiji vjeruju da će ih biti jer se sve odigralo pored šetališta i sportskih terena koji u to vrijeme vrve od gužve.

Čim je pucao u Mićića napadač je trkom pobjegao niz šetalište, ali nije stigao daleko. Policajci su ga uhvatili nedaleko od šetališta. Kod njega je pronađen i pištolj iz kojeg je pucao, „vzor“ kalibra 7,65 milimitera. Bio je maskiran kapom i naočarima za sunce.

Mrdak će danas biti saslušan u tužilaštvu.

Izvori Portala Analitika iz policije kazali su da Mićić i Mrdak imaju dosije u policiji.

Navodno i jedan i drugi bliski su suprotstavljenim mafijaškim klanovima u Baru, zbog čega se inspektori plaše da bi moglo doći do novih sukoba u barskom podzemlju. Zbog toga su sinoć pojačane policijske patrole kružile gradom pod Rumijom i pod nadzorom držale osobe za koje se vjeruju da pripadaju nekom od dva klana, kako bi spriječili moguću eskalaciju nasilja.

Braća Mićić, prema policijskim podacima, bliski su klanu pokojnog Luke Đurovića, dok Mrdak nije slovio za člana neke od kriminalnih bandi u Baru ali jeste njegov blizak rođak, koji se u policijskim evidencijama vodi kao član grupe Armina Muše Osmanagića.

U policiji za sada ne znaju da li je tuča od 25. aprila imala veze sa sukobom barskih kriminalnih grupa ili se radilo o ličnom obračunu Mićića i Mrdaka, ali su uvjereni da je ona motiv sinoćnjeg ubistva.

Stefan Mićić, mlađi brat ubijenog Mirka Mićića, u pritvoru je u Spužu, nakon što je 20. maja uhapšen u Budvi, kada je policija kod njega i dvojice njegovih saputnika pronašla kokain.

Braća Mićić bili su i među onima na koje je bila usmjerena istraga policije nakon ubistva Baranina Stefana Đukića (23), u novembru prošle godine, koji je likvidiran iz zasjede ispred zgrade u kojoj je živio u centru Bara. Prema informacijama iz policije, Đukić je pripadao klanu Armina Osmanagića. Ovo ubistvo nije riješeno.

Portal Analitika