Društvo

Lekić se predao podgoričkoj policiji

2705lekic
O
sumnjičeni za napad na novinara Marka Milačića, Branislav Lekić predao se podgoričkoj policiji.

Lekić se predao podgoričkoj policiji
Portal AnalitikaIzvor

Prema informacijama Vijesti" Lekić je u policiju došao u pratnji advokata.

Policija je uzela izjavu od Lekića i proslijedila je zamjeniku osnovnog državnog tužioca Vukasu Radonjiću koji treba da odluči da li će i koje krivično djelo mu staviti na teret.

Za njim je od 25. maja bila raspisana lokalna potjernica.

Milačić je "Vijestima" rekao da je mu je iz policije javljeno da se Lekić nakon dva dana bjekstva predao, da sve negira i optužuje novinara i njegove prijatelje da su sve izrežirali.

-Naučili smo u ovih četvrt vijeka: tako to, u ovakvim situacijama, rade depeesovski puleni sa one strane zakona - glume žrtve. Imajući u vidu da je riječ o povratniku, da je bježao od policije u ova dva dana, te da je pri napadu na nas počinio nekoliko ozbiljnih krivičnih djela, prema više lica, uz prijetnju pištoljem da će nas pobiti, čekamo da vidimo kako će tužilac kvalifikovati djelo i da li će mu, kako zakon nalaže, biti određen pritvor-, kazao je Milačić.

Lekić je navodno na dan izbora, sa još jednom osobom napao Milačića, Mladena Jovanovića, Strada Turovića i Miloša Klikovca, prijeteći im pištoljem i govoreći da će ih pobiti.

Lekić

je, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" od ranije poznat policiji i pravosnažno je osuđivan zbog krađa, iznude i nelegalnog posjedovanja oružja.



Izvor:

Vijesti.me

Portal Analitika