Region

VIDEO: Kako je Doboj potopljen za nekoliko minuta

1905bihpoplave
O
zren Stakić napustio je svoj stan u prizemlju dok je gledao vodu kako nadire u grad Doboj. Uskoro je sve bilo puno vode. Za potop je bilo dovoljno svega nekoliko minuta.

VIDEO: Kako je Doboj potopljen za nekoliko minuta
Portal AnalitikaIzvor

Prema jutrošnjim informacijama još hiljadu domaćinstava nema električnu energiju, a vodosnabdijevanje još nije uspostavljeno na višim spratovima stambenih zgrada.

Iako na čišćenju uz same građane Doboja, rade i pripadnici civilne zaštite iz više gradova RS te brojni volonteri, proces odvoza kabastog otpada još uvijek se odvija usporeno, a najkritičnija situacija je na izlazu iz grada, kod bolnice gdje još nije počelo prikupljanje otpada, piše Muskiportal.com.

Jedan od najtežih problema predstavlja otklanjanje mulja iz podrumskih prostorija, koji bi, ako se brzo ne ukloni, mogao biti izvor potencijalnih zaraza.

U Doboju, osim jedne kancelarije Centra javne bezbjednosti koja radi na hitnom izdavanju putnih isprava, ne radi nijedna institucija, niti prodavnica, pa je građanima nužno i dalje dostavljati sredstva za čišćenje i dezinfekciju i ličnu higijenu.

Portal Analitika