Društvo

FOTO: U Baru u punom jeku skupljanje pomoći

izvidjaci
U
Baru je na nekoliko punktova u punom jeku akcija skupljanja pomoći za poplavama pogođeno stanovništvo Srbije.

FOTO: U Baru u punom jeku skupljanje pomoći
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je poziv za pomoć preko lokalnih medija poslalo nekoliko udruženih barskih firmi („Montenegro Provision“, „Cakan sport“, „Allegra“, „Keka“, „Capris“, „Vuk Trade“, „Montenegro destination“...), veliki broj građana se odazvao donirajući odjeću i obuću, ćebad, nekvarljive namirnice, vodu, higijenske potrepštine, pa su do 15 časova bila dupke puna tri kombija, koji će sjutra izjutra krenuti za Srbiju. Pomoć nisu donirali samo Barani, već i Podgoričani i Ulcinjani, koji su za apel čuli preko fb stranice sajta Bar Info.

pomoc1
Izviđački odred „24. novembar“ je danas prikupljao pomoć u namirnicama za ugroženo stanovništvo u marketima „Voli“, „Franca“ i „Laković“. Kako ističe starješina Odreda, Miodrag Tanjo Masoničić, prikupljene su oko tri tone raznih artikala.

Pomoć u konzerviranoj hrani, pijaćoj vodi, odjeći, obući, sredstvima za higijenu i posteljini prikuplja se u kripti hrama Svetog Jovana Vladimira na Topolici, i na štandu ispred Robne kuće u centru Bara. Građani prilažu i novčana sredstva za koja se odmah kupuju namirnice, a obezbijeđena su i tri čamca. Po riječima sveštenika Đorđa Kneževića, prva pošiljka Barana prema Srbiji i BiH krenuće već večeras sa Topolice.

U Sutomoru su akciju pomoći pokrenuli Crkvena opština spičansko-mišićka i lokalno Udruženje „Kosmet“. Građani Sutomora i okoline pomoć donose u prostorije Parohijskog doma u naselju Suvi potok.

I Crveni krst Crne Gore, odnosno Crveni krst Bar, aktivno radi na organizovanju prikupljanja pomoći za građane Bosne i Hercegovine i Srbije koji trpe posljedice poplava. U toj organizaciji od 8 do 20:00 dežuraju službenici CKB i dočekuju sve koji žele da se uključe u prikupljanje pomoći. U saradnji sa Hipotekarnom bankom, CK CG je pokrenuo akciju, koja ima za cilj veće aktiviranje klijenata ove banke i svih građana da u što većoj mjeri uplaćuju sredstva na žiro račun otvoren za prikupljanje pomoći za građane ugrožene poplavama u Srbiji i Bosni (broj žiro računa: 520-5923-36). Za jedan dan je uplatama na ovaj žiro račun prikupljeno oko 6200 eura.

Građani su veoma aktivni i u slanju SMS poruka na broj 14543. Oni će imati mogućnost da doniraju sredstva i u kasice Crvenog krsta, koje će biti postavljene u filijalama Hipotekarne banke i u „Roda“ trgovinama širom Crne Gore.

 

 

Portal Analitika