Društvo

MUP šalje pomoć Srbiji i BiH

1705MUP
D
irektorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore je, u skladu sa dogovorom sa kolegama iz nadležnih organa za upravljanje vanrednim situacijama u Republici Srbiji i Bosni i Hercegovini, pripremio humanitarnu pomoć kako bi se pomoglo stanovništvu pogođenom poplavama.

MUP šalje pomoć Srbiji i BiH
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom na potrebe koje su iskazali nadležni iz Srbije i BiH, a shodno svojim mogućnostima i nadležnostima, MUP Crne Gore je pripremio dva kamiona sa ćebadima, kišnim kabanicama i vrećama za spavanje, koji će sjutra, u ranim jutarnjim satima, krenuti ka Beogradu. Takođe, tokom sjutrašnjeg dana, biće organizovana priprema i slanje humanitarne pomoći u BiH, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

MUP Crne Gore konstantno komunicira sa nadležnima u Srbiji i BiH i sve svoje aktivnosti realizuje shodno dogovoru sa njima, kako bi ih uskladili sa njihovim potrebama i planovima za spašavanje ljudi i imovine pogođene katastrofalnim poplavama.

- Ronioci i alpinisti Specijalne antiterorističke jedinice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova, juče su, shodno dogovoru ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića i njegovog srpskog kolege Nebojše Stefanovića, otputovali u Srbiju i danas su preduzimali brojne aktivnosti na području Obrenovca, istakli su iz MUP-a.

Za sada nije neophodno slati dodatne spasilačke timove jer je na terenu angažovan dovoljan broj spasilaca iz razlicitih spasilačkih struktura.

- Posebno želimo da istaknemo jasnu instrukciju nadležnih organa Repblike Srbije da nema potrebe za slanjem spasilačkih timova, tako da je MUP Crne Gore postupio u skladu sa ovim. Spasilačke ekipe iz Crne Gore su spremne za polazak ukoliko susjedne države zatraže njihov angažman, poručili su iz MUP-a Crne Gore.

Portal Analitika