Društvo

Opština Berane upućuje pomoć Srbiji

1705berane
N
a kolegijumu Predsjednika opštine Berane, organizovanom povodom vanredne situacije u Republici Srbiji, odlučeno je da se hitno uputi pomoć poplavljenim područjima Srbije.

Opština Berane upućuje pomoć Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

-Opština je stavila na raspolaganje jedno kombinovano vozilo sa muljnim pumpama i 11 ljudi specijalizovanih za spasavanje na brzim vodama. Služba za spasavanje opštine Berane je od petka u stalnoj komunikaciji sa Sektorom za vanredne situacije Republike Srbije i očekuje raspored gdje će jedinica biti upućena, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Osim stručne pomoći, Berane će večeras uputiti i najmanje jedan kamion humanitarne pomoći.

-Opština Berane poziva sve građane, organizacije i privredne subjekte koji djeluju na teritoriji Berana da se uključe u akciju prikupljanja pomoći. Potrebni su hrana, voda, lijekovi, higijenska sredstva, vreće za spavanje, ćebad, odjeća, obuća, zaštitna oprema. Molimo građane da donose isključivo trajne prehrambene proizvode kao što su konzerve, mlijeko u prahu, tjestenine, gotova jela. Posebno postoji potreba za pelenama i sredstvima za higijenu. Molimo građane da ne donose polovnu odjeću, poručili su iz Opštine Berane.

Oni su pozvali građane i privrednike da pomoć donesu u toku dana u novi vatrogasni dom na obilaznici.

Novčanu pomoć je moguće uplatiti na poseban račun Opštine Berane broj: 510-44360-44 sa naznakom „Pomoć za poplavljena područja Srbije“.

Kontakt telefoni su 051 241 107 i 067 247 492

 

Portal Analitika