Abiznis

TELEKOM: Nagrađena ideja za društvenu mrežu „Hook“

1705hook
I
deja za društvenu mrežu “Hook”, koja vam omogućava da pratite gdje se vaši prijatelji nalaze u realnom vremenu, pobjednik je nacionalnog takmičenja Telekom konkurs za inovacije (Telekom Innovation Contest), koje je održano sinoć na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

TELEKOM: Nagrađena ideja za društvenu mrežu „Hook“
Portal AnalitikaIzvor

Autori ideje Ivan Radunović, Marko Radunović i Rade Jocović nagrađeni su putovanjem u Krakov gdje će 27. juna učestvovati u Velikom finalu ovog takmičenja, zajedno sa pobjednicima iz drugih zemalja.

“Naši pobjednici će učestvovati rame uz rame sa pobjednicima iz zemalja sa tržištima koja broje desetine miliona stanovnika, a biće u prilici da prođu kroz specijalni program obuke za preduzetnike i startup-ove koji će im biti veoma važan za dalji uspjeh i pregovore sa potencijalnim investitorima”, kazao je Marko Stojović, direktor Sektora za korporativnu strategiju i transformaciju u Crnogorskom Telekomu.

Luka Sučić, predstavnik Hubraum biznis inkubatora iz Krakova i član žirija koji je odlučivao o pobjedniku, istakao je da Crna Gora, bez obzira na malo tržište, ima puno potencijala za inovacije, o čemu najbolje svjedoči crnogorski startup Tour Via Me koji je na sličnim takmičenjima ostvario veliki uspjeh.

Telekom konkurs za inovacije je internacionalno takmičenje, koje se prvi put organizuje u Crnoj Gori. Kako su u fokusu ovogodišnjeg takmičenja bili studenti, Telekom je tokom marta organizovao niz radionica na crnogorskim fakultetima, sa ciljem da se predstavi konkurs i zainteresovanima pruže dodatne informacije o učešću. To je rezultiralo velikim brojem prijava, a šest najboljih ideja je ušlo u finale.

Kroz rad sa velikim brojem mentora i eksperata iz Dojče Telekom grupe, u okviru predavanja, radionica i treninga za preduzetnike, učesnici će imati priliku da razviju svoje ideje u gotove proizvode.

Pobjednik završnog takmičenja dobija mogućnost finansijske podrške jednog od investicionih programa Dojče Telekoma (biznis inkubatora Hubraum i Kitchen Budapest), i šansu da pregovara za investiciju do 150 hiljada eura. Takođe dobija i mogućnost plasiranja proizvoda na jedno od tržišta država članica Dojče Telekom grupacije, kao i paket usluga za razvoj ideje (Amazon cloud servisi, serveri i slično).

Dojče Telekom je, drugu godinu za redom, raspisao globalni konkurs za inovacije.

Organizatori projekta su Telekom laboratorija za inovacije, biznis inkubatori Hubraum iz Berlina, Krakova i Tel Aviva, Kitchen Budapest, kao i kompanije članice Dojče Telekom grupacije.

Konkurs je obuhvatao kategorije poput sigurnost na internetu, Internet stvari, Big Data, budućnost medija i komunikacija, cloud i energija.

Portal Analitika