Abiznis

„Đenerali grupa“ preuzela Miškovićev udio

1705mishkovic
Đenerali grupa“ juče je preuzela vlasništvo nad udjelom “Delta grupe” Miroslava Miškovića u “Delta Đenerali osiguranju”, prenosi Blic.

„Đenerali grupa“ preuzela Miškovićev udio
Portal AnalitikaIzvor

- Sa obavljenim prenosom vlasništva „Đenerali“ je stekao potpunu kontrolu i u “Delta Đenerali reosiguranju”, “Delta Đenerali” dobrovoljnom penzijskom fondu i u kompaniji „Blutek auto“. Kupovinu udjela manjinskog akcionara već je odobrila Narodna banka Srbije - potvrdili su u „Delta Đeneraliju“.

- Kupovina manjinskog udjela u Srbiji u skladu je sa ciljem kompanije “Đenerali” da uspostavi punu kontrolu nad važnim poslovnim jedinicama i u centralnoj i istočnoj Evropi. Ova investicija je potvrda suštinske važnosti tržišta Srbije kao dijela našeg poslovanja u regionu centralne i istočne Evrope, području sa velikim potencijalnom za rast - kaže Lućano Ćirina, izvršni direktor.

Sa ukupnim prihodom od premije u iznosu od 130,5 miliona eura i tržišnim udjelom od 20 odsto u 2013. “Delta Đenerali osiguranje” je druga u Srbiji. Prošle godine zauzela je prvo mjesto na tržištu životnog osiguranja.

Portal Analitika