Društvo

Podnijeta prijava protiv tjelohranitelja direktora „Vijesti“

1705garden-41
P
rotiv Podgoričanina Mirčete Mališića (42) , tjelohranitelja direktora Vijesti Željka Ivanovića, danas je podnijeta prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, prenosi portal Pobjeda.

Podnijeta prijava protiv tjelohranitelja direktora „Vijesti“
Portal AnalitikaIzvor

Policija je u Mališićevom stanu pronašla dvije puške, tri pištolja i 440 metaka municije.

Kako su saopštili iz Uprave policije, prijava je podnijeta nakon što su po nalogu tužioca pribavljeni dokazi i podaci. Podgorička policija je 17. aprila, u konsultaciji sa tužiocem, a po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici pretresla stan Mališića u Podgorici.

Pretresom su pronađeni i privremeno oduzeti lovačka puška „franki grifone“, kalibra 12 milimetara, sa oružnim listom na ime Željkovog brata, Zdravka Ivanovića, čija je važnost istekla. Pronađen je i lovački karabin „brovning“, kalibra 30-06, sa važećim oružnim listom takođe na ime brata Zdravka Ivanovića.

Zaplijenen je i pištolj „armes“, kalibra 7,65 milimetra, sa okvirom, bez oružnog lista. Oduzet je i pištolj „cz M 88“, kalibra devet milimetara, sa dva okvira, vlasništvo je firme koja vrši poslove fizičkog obezbjeđenja. Osim toga i pištolj „cz“, kalibra devet milimetara, sa četiri okvira, vlasništvo osumnjičenog i 440 metaka istog kalibra.

Pretpostavlja se da je Mališić lovačku pušku „franki grifone“, karabin „brovning“, pištolj „armes“ i 440 komada municije držao u svom stanu ilegalno, odnosno bez izdatog oružnog lista na svoje ime.

M.M. je vraćen pištolj marke „CZ - Sport - Taktikal“, kalibra devet milimetara, za koji je utvrđeno da se nalazi u legalnom vlasništvu ovog lica.

Krivična prijava protiv M.M. podnijeta je u redovnom postupku.

Foto:www.pobjeda.me

Portal Analitika