Društvo

Crveni krst: Otvoren žiro račun za pomoć stanovnicima Srbije i BiH

1605crveni-krst2
C
rveni krst Crne Gore je otvorio žiro račun na koji građani mogu uplatiti pomoć stanovnicima BiH i Srbije, koji su pogođeni nezapamćenim poplavama. Račun je otvoren kod Hipotekarne banke, a broj računa je: 520-2923-36.
Crveni krst: Otvoren žiro račun za pomoć stanovnicima Srbije i BiH
Portal AnalitikaIzvor


Iz Crvenog krsta kažu da je uspostavljana direktna komunikacija sa predstavnicima nacionalnih društava Crvenog krsta Srbije i BiH, kako bi se upoznali sa njihovim potrebama i našim mogućnostima da pomognemo.



"Iz Crvenog krsta Srbije smo dobili informaciju da trenutno raspolažu sa dovoljnim resursima za interventno djelovanje, dok je iz Bosne iz Hercegovine upućen apel za dostavljanjem materijalne pomoći. U odnosu na njihove prioritetne potrebe, Crveni krst Crne Gore će Crvenom krstu Bosne i Hercegovine uputiti pomoć u kanisterima za vodu, čizmama i konzerviranoj hrani".



Kako će biti potrebna finansijska sredstva za dugoročno saniranje posljedica poplava u ove dvije države i kako bismo i građanima Crne Gore stvorili mogućnost da daju svoj doprinos u prikupljanju pomoći za stanovnike ugrožene od poplava u Bosni i Hercegovini i Srbiji, otvoren je žiro račun na koji svi zainteresovani mogu vršiti uplate. BROJ žIRO RAčUNA JE: 520-2923-36, KOD HIPOTEKARNE BANKE.



U komunikaciji sa mobilnim operaterima u Crnoj Gori je uspostavljen dogovor i pokrenuta procedura za otvaranje donatorskih brojeva, putem kojih će građani moći, slanjem poruke, da ostvare donaciju, o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.



Crveni krst Crne Gore će i dalje, u komunikaciji sa kolegama iz Bosne i Hercegovine i Srbije, pratiti situaciju na terenu i djelovati u skladu sa svojim mandatom i mogućnostima, kaže se u saopštenju.

Portal Analitika