Društvo

Major Pupović upućen u misiju Evropske unije za obuku Oružanih snaga Republike Mali „EUTM"

1605vosjka
P
ripadnik Logističke baze Vojske Crne Gore major Darko Pupović juče je upućen u misiju Evropske unije za obuku Oružanih snaga Republike Mali „EUTM", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Major Pupović upućen u misiju Evropske unije za obuku Oružanih snaga Republike Mali „EUTM"
Portal AnalitikaIzvor

EUTM (European Union Training Mission in Mali) je multinacionalna misija Evropske unije sa sjedištem u Bamako koja ima za cilj obuku i savjetovanje Oružanih snaga Republike Mali.

„U misiji „EUTM“ učestvuju 22 evropske zemlje koje su poslale vojnike u Mali sa zadatakom da kroz obuku i savjetovanje poboljšaju kapacitet i efikasnost OS Republike Mali kako bi im se omogućilo, pod civilnom komandom, da ponovo uspostave teritorijalni integritet svoje zemlje.“, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Major Pupović obavljaće dužnost vođe logističkog tima instruktora za obuku jedinica Oružanih snaga Malija a njegovo angažovanje je planirano u narednih šest mjeseci. Ispraćaju majora Pupovića na aerodromu ,,Podgorica" prisustvovali su predstavnici Generalštaba Vojske Crne Gore, Logističke baze i članovi porodice.

Portal Analitika