Društvo

Limska regata startuje 6. juna

1505-limska-regata
T
radicionalna 15 . po redu Limska regata Plav-Andrijevica-Berane-Bijelo Polje-Prijepolje startovaće u petak 6.juna iz Plava, sa izvorišta Lima, na putanju dugu oko 130 km, koja će se se zavrsiti  u nedelju 8. juna u Prijepolju ,odlučeno je na današnjem sastanku u Kolašinu.

Limska regata startuje 6. juna
Portal AnalitikaIzvor

Sastanak je organizovala Regionalna turistička organizacija za Bjelasicu i Komove, a na kojem su učestvovali i predstavnici organizatora regate: Turističke organizacije Bijelo Polje, Plav, Andrijevica, Berane, Prijepolje , rafting klubova “Tifran” i “Lim, te PSK “Kolovrat”

Ova manifestacija je značajna za sve opštine kroz koje proti;e rijeka Lim i ona promoviše turističke potencijale rijeke Lim, svih ovih opština kao i uopšte Crne Gre i Srbije, istakla je direktorica Turističke organizacije Bijelo Polje Violeta Obradović. Regata okuplja raftere iz Crne Gore, Srbije Bosne i Hercegovine, Slovenije, kao i strane turiste željne druženja, dobre zabave i adrenalina, kojih je iz godine u godinu sve više i više. Manifestacija poprima sve veće razmjere i značajno doprinosi promociji turističkih potencijala opština kroz koje regata prolazi kao, i ekstermnih sportova kao što je rafting.

“Cilj nam je da ove godine uključimo u splavarenje što veći broj raftera,vte da ovu tradicionalnu manifestaciju podignemo na znatno viši nivo”, ocijenila je direktorica TO Bijelo Polje.

Prethodne godine, učestovalo je devet čamaca sa 150 učesnika.

Programom ove manifestacije predvidjeno je da regata 6. juna u 10 sati uz kulturni program krene iz Plava, proći će kroz Andrijevicu do Berana, gdje će ih dočekati građani Adrijevice i Berana. Uz tradicionalni ručak učesnici regate će kampovati u Beranama.

Rafteri će 7. juna ujutro krenuti preko poznatog buka Tifran do odredišta ušća Lima i Bistrice u Bijelom Polju, gdje će nakon bogatog kulturnog sadržaja kampovati”, saopšteno je izTurističke organizacije Bijelo Polje.

Dan kasnije, splavari će krenuti prema Prijepolju gdje će se uz doček tamošnjih građana završiti 15. Limska regata.

Na današnjem sastanku je takođe dogovoreno da lokalne turističke organizacije iz Plava, Andrijevice, Berana i Bijelog Polja, pošalju zahtjev Ministarstvu održivog razvoja i turizma Crne Gore  da se pridruže i pomognu organizaciju Limske regate 2014.

foto: www.montenegro.travel

Portal Analitika