Društvo

Odgođeno suđenje bivšim menadžerima CKB-a

1505milkabose2

Suđenje bivšim menadžerima Crnogorske komercijalne banke CKB, Milki Ljumović, Bosi Tatar, Jelici Petričević, Dubravki Pavićević, Veliši Radunoviću i Gorici Vujisić zakazano za danas je odloženo za 25, 26, i 27. jun.

Odgođeno suđenje bivšim menadžerima CKB-a
Portal AnalitikaIzvor


Kako javlja portal CdM, do odlaganja današnjeg suđenja došlo je zbog toga što je jedna od optuženih promijenila advokata, pa njen novi zastupnik Vladan Bojić nije upoznat sa predmetom. Takođe, optuženom Veliši Radunoviću na današnje suđenje, zbog ranije zakazanih obaveza nije došao advokat Miodrag Radonjić.



Sudija u ovom predmetu Ana Vuković je zbog ovih razloga suđenje odgodila za 25m 26. i 27. jun.



Milka Ljumović i Bose Tatar došle su u podgorički Viši sud oko 8.50 časova u pratnji direktora Vijesti Željka Ivanovića i osnivača dnevnika Vijesti i nedjeljnika Monitor Miodraga Perovića.



Bivši menadžeri su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, a terete se da su odobravali kredite bez pokrića, čime su nanijeli štetu OTP banci, vlasniku CKB, od 6,92 miliona eura.



Predmet formiran po optužnici Vrhovnog državnog tužioca – Specijalizovano odjeljenje za organizovani kiminal, korupciju, terorizam i ratne zločine, dodijeljen je sudiji Ani Vuković.



Predmet je dodijeljen Vuković nakon što je Vijeće Višeg suda u Podgorici 21. marta potvrdilo optužnicu Specijalnog tužilaštva koja je podignuta protiv bivših menadžera CKB.



Specijalni tužilac Đurđina Nina Ivanović ranije je kazala da je optužnica podignuta nakon opsežne tužilačke istrage, koja je trajala godinu i tri mjeseca.

 

 

Portal Analitika