Društvo

Čedomir Mitrović izabran za v. d. direktora AZLP

cedoMITR
N
a današnjoj sjednici Savjeta AZLP za vršioca dužnosti direktora Agencije izabran je Čedomir Mitrović, kazao je za Portal Analitika predsjednik Savjeta AZLP Šefko Crnovršanin.

Čedomir Mitrović izabran za v. d. direktora AZLP
Portal AnalitikaIzvor

- Do izbora direktora Agencije po konkursu koji je u toku, na današnjoj sjednici donijeta je odluka da v.d. bude Čedomir Mitrović. Na ranijoj sjednici Savjeta donijeta je odluka da se zatraži mišljenje od Ministarstva finansija i od skupštinskog Odbora za ekonomiju u vezi izvršavanja izbora direktora Agencije, zbog usvojenog Zakona o finansiranju političkih partija. Mogu da kažem da sam bio protiv traženja tog mišljenja, ali je na Savjetu većinom glasova odlučeno da to mišljenje bude zatraženo - kazao je Crnovršanin i dodao:

- Nije održana sjednica Savjeta na kojoj bi odlučivali o izboru direktora, jer se čekala odluka Odbora za ekonomiju. Čim budemo dobili njihov odgovor, biće zakazana sjednica Savjeta na kojoj će se odlučivati o izboru direktora AZLP. Da li će biti izabran neko od prijavljenih kandidata, ili će konkurs biti poništen, vidjećemo.

Crnovršanin je istakao da je na sjednici Savjeta utvrđeno da je mandat aktuelnog direktora AZLP istekao 4. maja tekuće godine, te kako ne bi bio ugrožen rad Agencije, za vršioca dužnosti je danas izabran Mitrović.

- Kada je u pitanju mandat direktora Obrenovića, bilo je nedoumica da li on prestaje 4. ili 17. maja. Uvidom u njegov ugovor je utvrđeno da je njegov mandat započeo 4. maja 2010. godine, pa je Savjet većinom glasova odlučio da mu je mandat prestao 4. maja tekuće godine. Istovremeno, za vršioca dužnosti smo postavili Čedomira Mitrovića, zaposleno lice u AZLP na mjestu kontrolora, koji je na toj dužnosti oko četiri godine, a koji je prethodno radio u Poreskoj upravi. Smatramo da ispunjava uslove da bude na mjestu vršioca dužnosti do izbora novog direktora. Statutom Agencije je dozvoljeno da Mitrović do šest mjeseci kao v.d. obavlja poslove direktora Agencije - zaključio je Crnovršanin.

A. Popović

Portal Analitika