Društvo

MRSS: Navodi Jasavić nijesu tačni

ministarstvorss1405
M
inistarstvo rada i socijalnog staranja (MRSS) blagovremeno odgovara na sve zahtjeve za slobodan pristup informacijama shodno Zakonu o slobodnom pristupu infomacijama, o čemu se javnost može bolagovremeno informisati posredstvom sajta MRSS na kojem su objavljeni mjesečni izvještaji, pa samim tim i na zahtjeve Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), navodi se u reagovanju Ministarstva rada i socijalnog staranja  povodom izjave poslanice Azre Jasavić.

MRSS:  Navodi Jasavić nijesu tačni
Portal AnalitikaIzvor

Jasavić je saopštila danas da Pozitivna zahtijeva od Fonda PIO i od Ministarstva rada i socijalnog stranja da joj dostave informacije ističući da uprkos dosadašnjim zahtjevima MANS-a da pomenute informacije budu dostupne javnosti, ove institucije nijesu dale tražene odgovor.

- MRSS je odgovorilo, blagovrenemo i u skladu sa Zakonom, i na zahtjeve MANS-a o pitanjima koje danas u ime njih netačno saopštava poslanica Azra Jasavić. Koji su razlozi  da u ime nevladine organizacije neistine sapoštava narodna poslanica, ne znamo niti želimo znati. Ovakve izjave poslanice Jasavić ne zasnivaju se na istinitim činjnicama, već na politikantskim izjavama kojima se želi obmanuti javnost – navodi se u reagovanju MRSS dostavljenom Portalu Analitika.

Dalje se navodi da MRSS sporvodi Zakon o slobodnom prisutpu informacijama i donosi odluke u zakonskom roku o svim zahtjevima NVO i pojedinaca koji su tražili pristup informacijam. Sve informacije za koje je zahtjev dozvoljen se postavljaju na sajt MRSS i dostupne su javnosti.

- MRSS je odgovorna državna institucija koja vodi transparentnu politiku. Navodi poslanice Jasavić i drugih subjekata koji su zanovani na netačnim informacijama, u želji da se obamne javnosti dezinfomacijama i nanese šteta ugledu MRSS i zaposlenma u ovoj instiuciji, su odraz politike koju već duže vrijeme vodi određeni broj opozicionih partija, kao i MANS – zaključuje se u reagovanju.

 

Portal Analitika