Abiznis

EPCG ponovo pokrenula akciju “Podijelimo teret” (VIDEO)

1405epcg
Z
bog velikog interesovanja potrošača, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je ponovo pokrenula akciju “Podijelimo teret”. Dovoljno je da potrošači imaju uplaćenu februarsku, martovsku i aprilsku fakturu da bi još jednom iskoristili jedinstvenu mogućnost da otplate dug u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, bez učešća, bez obračuna zatezne kamate, uz izuzeće od isključenja sa mreže.

EPCG ponovo pokrenula akciju “Podijelimo teret” (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Uslijed velikog interesovanja i zahtjeva domaćinstava koja nijesu ispunila uslove za priključenje prošlogodišnjoj akciji 'Podijelimo teret', EPCG ponovo pokreće akciju kako bi građanima koji duguju za utrošenu električnu energiju olakšala izmirenje obaveza. Prethodnoj akciji inicijalno se priključilo preko 18 hiljada domaćinstava koja su  imala dug za utrošenu električnu energiju, a u programu ih je do danas ostalo preko 15 hiljada - kazao je Direktor Fukcionalne cjeline Snabdijevanje, Vladimir Bojičić.

On je istakao da je mehanizam akcije “PODIJELIMO TERET 2” donekle  izmijenjen u odnosu na prethodnu akciju.
- Uslov da se pristupi akciji je da potrošači imaju uplaćena poslednja tri računa (februarski, martovski i aprilski). Na taj način će ostvariti sve povoljnosti koje se nude ovom akcijom, a to su otplata prethodnog duga u fiksnim mjesečnim ratama u iznosu od 20 eura, izuzeće od prinudnih metoda naplate dok se poštuje protokol, obustava obračuna zatezne kamate i odlaganje obaveze plaćanja troškova u pokrenutim sudskim postupcima - rekao je Bojičić.

Svi potrošači koji u kumulativu budu imali plaćena ova tri računa, stiču uslov da od 01. juna potpišu Protokol. Ukoliko tri poslednja računa nijesu plaćena, potrebno je platiti sva tri u cjelosti, ili ukoliko je  uplaćen samo jedan od poslednja tri, potrebno je  uplatiti razliku, odnosno preostala dva. Iz EPCG napominju da majski račun mora biti plaćen do 30. juna, kako bi Protokol ostao na snazi.

Prva rata od 20 eura ne uplaćuje se odmah, tj. na dan sklapanja Protokola, kako je to bilo u prethodnoj akciji, već narednog mjeseca, do 31. jula, uz junski račun.

Svi potrošači koji su isključeni sa mreže takođe imaju pravo da se priključe akciji ukoliko plate poslednja tri računa (februar, mart, april) i priključnu taksu u iznosu od 10 eura.

Potrošači koji već imaju potpisan standardni protokol, mogu da ga reprogramiraju po ovom modelu, uz uslov da redovno izmiruju svoje obaveze po postojećem protokolu.

Broj rata određuje se na sljedeći način: ukoliko potrošač ima dug do 500 eura broj mjesečnih rata utvrdiće se tako što će se iznos duga podijeliti sa 20 eura (npr. dug od 320 eura kupac će otplaćivati u 16 istih, fiksnih mjesečnih rata od po 20 eura). Ukoliko dug iznosi preko 500 eura, potpisuje se protokol na 25 mjesečnih rata od po 20 eura, a nakon isteka istog ostavljena je mogućnost  potpisivanja novog protokola za preostali dug.

Zbog uspješne marketinške kampanje u prošlogodišnjoj akciji, kada su u izradi reklame i promociji učestvovali predstavnici organizacije “The books of Knjige”, EPCG je i za drugi dio projekta angažovala ovaj poznati crnogorski rock bend i humorističku grupu sa Cetinja.

EPCG očekuje da će domaćinstva koja imaju dugovanja iskoristiti ponuđene povoljnosti i uz plaćena prethodna tri računa, izmiriti svoju obavezu u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, bez obračuna zatezne kamate od trenutka potpisivanja protkola, uz izuzeće od isključenja sa mreže.

Bojičić se osvrnuo i na pitanje ukupnog duga domaćinstava i kazao da potraživanja EPCG  iznose 136 miliona eura.

On je naglasio da je nova akcija Elektroprivrede idealna prilika za neredovne platiše da iskoriste benefite, jer će se kako kaže on, politika isključenja promijeniti od jesni.
- Imamo u planu da primijenimo praksu kao što je slučaj i kod mobilnih operatera, da ukoliko ne platite jedan račun, da odmah slijedi isključenje. Ovo je jedna dobra, poštena i fer ponuda za sve - ocijenio je Bojičić.

Na pitanje kada će EPCG donijeti odluku o cijeni struje za KAP, Bojičić je kazao da menadžment Elektroprivrede čeka odluku Skupštine akcionara, čija će se naredna redovna sjednica održati 27. juna.

Portal Analitika