Politika

Stijepović obišao lokaciju budućeg Doma za stara i nemoćna lica

migo
N
osilac liste i kandidat za gradonačelnika koalicije „Za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović“ Slavoljub Migo Stijepović obišao je u srijedu lokaciju u Donjoj Gorici na kojoj je planirana izgradnja Doma za stara i nemoćna lica. Tom prilikom je rekao da je njegov cilj ravnomjeran razvoj svih djelova grada i pozvao građane Podgorice da glasaju za onog kandidata koji će rješavati njihove probleme, a ne za one čiji je prevashodni cilj destabilizacija Vlade.

Stijepović obišao lokaciju budućeg Doma za stara i nemoćna lica
Portal AnalitikaIzvor

Pokazujemo i posebnu brigu za naše najstarije sugrađane jer su oni zaslužni i za našu prošlost i za našu sadašnjost. Oni su ugradili sebe u današnju Podgoricu i mi moramo da posebno vodimo računa i o toj populaciji naših sugrađana. Prema tome ja preporičujem svima onima koji se nijesu odlučili koga će da izaberu za gradonačelnika 25. maja da biraju onoga kandidata koji će njihove probleme staviti u prvi plan, kojem će građani biti na prvom mjestu, a ne da svoju funkciju koristi za promociju svojih interesa ili za destabiluzaciju Vlade – rekao je budući gradonačelnik.

Posjeti su prisustvovali i predstavnici penzionera, koji su u razgovoru sa budućim gradonačelnikom Stijepovićem naglasili izuzetan značaj ove investicije Glavnog grada.

Stijepović je istakao da je ponosan što je u prilici da predstavi projekat Doma za stara i nemoćna lica, koji će Glavni grad Podgorica izgraditi u saradnji sa Vladom Crne Gore, a ukupna vrijednost investicije će biti pet miliona eura i u kojem će biti zaposleno 90 ljudi.

Dom za stara i nemoćna lica je DUP-om „Donja Gorica“ predviđen na urbanističkoj parceli 2/311, pozicioniranoj na sjeverozapadnoj strani brda Gorica. Prilaz ovom kompleksu je predviđen izgradnjom nove ulice koja će spajati Cetinjski put i Lješkopoljsku ulicu.

Po svojoj prirodi i namjeni, ovaj objekat spada u grupu projekata usmjerenih ka socijalnoj zaštiti stanovništva, a konačan dizajn je dobijen na osnovu studije ekonomske opravdanosti i održivosti, zasnovanoj na okviru prostornih i tehničkih zahtjeva. U prostorno-tehničkom smislu, radi se o objektu dizajniranom po sistemu „porodičnog doma“; dok u prostorno-fizičkom smislu projekat predviđa dva četvorospratna stepenasta kraka koji su povezani u centralnom dijelu.

Predviđa se 87 smještajnih jedinica, jednakih površina (oko 26,6 metara kvadratnih) koji sadrže predsoblje sa ormarom za garderobu, kupatilo i sobu sa mini kuhinjom i trpezarijskim stolom. Apartmani su predviđeni za jednu ili dvije osobe.

Osim smještajnog dijela objekat posjeduje i zajedničke površine, medicinski, administrativni i ekonomski blok.

Površina u osnovi iznosi 7.350 kvadratnih metara.

Kapaciteta je 210 korisnika i predviđa zapošljavanje 90 ljudi.

 

Portal Analitika