Turizam

TO Bijelo Polje na sarajevskom Sajmu turizma

1405sarajevosajamok
T
uristička organizacija Bijelog Polja je učestvovala na Međunarodnim danima turizma  “Sarajevo 2014”, manifestaciji održanoj od 8. do 11 maja u centru Skenderija. Na sajmu je  izlagalo  oko 90 izlagača, a osim brojnih  izlagača iz  zemalja regiona, svoje štandove su imali  i Turska, Bahrein, Bugarska i druge zemlje.

TO Bijelo Polje na sarajevskom Sajmu turizma
Portal AnalitikaIzvor

U sklopu sajma održala se i turistička berza, okrugli stolovi, work shopovi, dani Beograda, kulturno umjetnički programi, prezentacije strane i domaće turističke ponude,  predavanja, promocije, modne revije, kulturno-umjetnički program, kulinarske radionice, kao i degustacije vina i delicija  te druge programske aktivnosti.

Sajam je svečano otvorio premijer FBiH Nermin Nikšić, u prisustvu Visokog predstavnika  u BiH, Valentina Inzkoa, koji je je istakao da turizam u Evropi zapošljava oko 45 miliona ljudi, odnosno oko 14 posto svih radnih mjesta, dok je u zemljama regiona  to tek  pet posto te stoga postoji ogroman prostor za napredak u turističkoj oblasti.

Tokom trajanja sajma zabilježena je dobra posjeta štanda Turističke organizacije Bijelo Polje,  predstavnici Turističke organizacije naše opštine  prikazali su na sajmu  kompletnu turističku ponudu Bijelog Polja koja obuhvata prezentaciju brojnih turističkih destinacija, smještajnih kapaciteta, ugostiteljskih objekata i usluga, prevoznika u funkciji turizma, kao i brojne druge usluge koje podrazumjeva turistička djelatnost

Učestvovanje na ovakvim manifestacijama je jako važno kako zbog održavanja kontakata sa dugogodišnjim saradnicima tako je i veoma važno uspostavljanje novih veza i povezivanje sa srodnim insitucijama širom regiona.

Portal Analitika