Društvo

Saradnja policija Crne Gore i Hrvatske tokom ljetnje sezone

jandom
S
porazum o saradnji tokom ovogodišnje ljetnje sezone između policija Crne Gore i Hrvatske, potpisali su danas pomoćnik direktora crnogorske Uprave policije Nikola Janjušević i njegov hrvatski kolega, Vlado Dominić.

Saradnja policija Crne Gore i Hrvatske tokom ljetnje sezone
Portal AnalitikaIzvor

Janjušević učestvuje na Konferenciji čelnika policija, koja se, do 14. maja održava u Valbandonu.

Pojašnjeno je da Protokol podrazumijeva angažovanje policijskih službenika tokom ljetnje turističke sezone po principu reciprociteta, što znači da će policijski službenici iz Crne Gore biti uključeni u rad hrvatske policije i obratno.

„Konkretno, službenici Uprave policije će radno boraviti u Policijskoj upravi Dubrovačko – Neretvanskoj od 1. jula do 1. septembra ove godine, dok će kolege iz hrvatske policije u istom periodu biti radno angažovani u centrima bezbjednosti Budva i Herceg Novi“, kazali su iz Uprave.

Navodi se da Uprava policije planira potpisivanje ovakvih protokola o saradnji tokom predstojeće turističke sezone i sa policijama Srbije, Albanije, Makedonije i Italije.

Kako su obrazložili, cilj projekta razmjene policijskih službenika tokom ljeta sa policijama iz regiona je težnja da se turisti iz zemalja u okruženju u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće.

„Zajednički rad crnogorskih policijskih službenika sa kolegama iz Srbije, Hrvatske i Albanije, tokom ljetnje turističke sezone 2012. godine, kao i osim toga sa kolegama iz Makedonije i Italije tokom ljetnje turističke sezone 2013. godine, je ocijenjen kao veoma koristan i uspješan, tako da će dobra praksa timskog rada ove godine biti nastavljena“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika