Abiznis

Vukčević: Uskoro novi konkurs za MIDAS projekte (VIDEO)

1205irf
P
redsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Zoran Vukčević kazao je danas da će Ministarstvo poljoprivrede u toku maja mjeseca raspisati novi konkurs za peti po redu MIDAS projekat.

Vukčević: Uskoro novi konkurs za MIDAS projekte (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor


- Projekat će se realizovati pod istim principima kao i prethodni. Polovina sredstava (50 procenata) će biti subvencionisano od strane Ministarstva poljoprivrede kada se završi sa realizacijom projekta. To će biti dodatni impuls za nove poljoprivredne proizvođače, ali istovremeno i za postojeće, da poljoprivreda bude biznis, a da kroz biznis ostvare dobre plate i dobar životni standard-naglasio je

Vukčević

.

On je danas boravio u radnoj posjeti preduzetnicima, koji su korisnici sredstava IRF-a. Vukčević je rekao da je današnja posjeta imala za cilj poruku da je bavljenje poljoprivredom biznis.
- Ovo je bila zapravo posjeta sa jednom veoma važnom porukom, a to je da se shvati da je bavljenje poljoprivredom biznis i da poljoprivreda može biti osnov bavljenja biznisom. Kada iz jedne male porodične poljoprivredne djelatnosti-farme, dođete u poziciju da raspolažete sa velikima kapacitetom proizvodnje pilećeg mesa sa savremenom klanicom koja zadovoljava sve međunarodne standarde, onda to treba da bude izazov za mnoge druge da shvate da kroz poljoprivredu mogu ostvariti sve ono što im je potrebno da ostvare egzistenciju za sebe i svoju porodicu. Kroz saradnju sa lokalnim organima i Vladom čovjek zaista može da realizuje svoju biznis ideju-zaključio je Zoran Vukčević.



 

Portal Analitika