Društvo

I ove godine Desant na Bigovicu

1205bigovica
U
ključujući se u realizaciju akcije "Lets do it Montenegro”, koju realizuje ADP ZID u okviru kampanje “Let’s do it Mediterranean”, Izviđački odred “24. novembar” je sedmi put realizovao tradicionalnu akciju čišćenja jedna od najatraktivnijih plaža u barskoj opštini - “Desant na Bigovicu”.

I ove godine Desant na Bigovicu
Portal AnalitikaIzvor

Akcija “Lets do it Montenegro” se izvodila ovog vikenda u svim gradovima na crnogorskom primorju i dio je svjetske kampanje “Očistimo svijet”, čiji je cilj podizanje svijesti građana Mediterana za unaprijeđenje životne sredine i zaustavljanja dotoka smeća u Sredozemno more, što uključuje i naš dio Jadrana.

“Veoma nam je drago što je naš odred učestvovao u ovoj značajnoj ekološkoj akciji. Stotinjak naših članova je učestvovalo na ‘Desantu na Bigovicu’ i plažu Crvena stijena, gdje su tokom akcije prikupili preko trideset vreća sa otpadom. Akciju smo realizovali uz punu podršku Opštine Bar, Vojske Crne Gore, JP Komunalne djelatnosti i vlasnika broda ‘Uno’. Vojska nam je ustupila svoje plovilo, desantni čamac ‘Valijant’, čija je posada bila na visini zadatka”, rekao je Tanjo Masoničić, starješina Odreda “24. novembar”.

Portal Analitika