Društvo

KRIVOKAPIĆ: Dužnost je poslanika da svijet postane sigurno mjesto

1005krivokapic
U
Bukureštu je osnovana Parlamentarna Skupština procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi, a crnogorsku delegaciju na inauguracionoj sjednici predvodio je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić. Od Crne Gore je, kaže i potekla inicijativa za formiranjem ove Skupštine, koja je uvjeren je, dodatna vrijednost i snaga demokratije u regionu.

KRIVOKAPIĆ: Dužnost je poslanika da svijet postane sigurno mjesto
Portal AnalitikaIzvor

Današnjom svečanom sesijom zaokružen je proces započet za vrijeme crnogorskog predsjedavanja inicijativom, kada je osnovana radna grupa čiji zadatak je bio upravo rad na osnivanju Parlamentarne dimenzije, navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

"Naša je dužnost kao poslanika da obezbijedimo da svijet postane sigurno mjesto u svim svojim regionima i damo naš maksimum da naše razlike nikada ne postanu prepreka za realizaciju naših zajedničkih ciljeva. Nedavna dešavanja na granici našeg regiona pokazala su da moramo uvijek biti spremni, a neočekivane izazove. Kao predsjednik najveće parlamentarne skupštine na svijetu svakodnevno sam u prilici da svjedočim snazi parlamentarne diplomatije, jer mi parlamentarci moramo uvijek biti svjesni činjenice da kriza nije izgovor za sporo reagovanje nego upravo razlog za bolju organizaciju", poručio je Krivokapić na skupu.

Krivokapić tokom boravka u Bukureštu imao bilateralne susrete sa domaćinom, predsjednikom Predstavničkog doma Rumunije Valeriom Zgoneom, predsjednikom Parlamenta Turske Ćemilom Čičekom i predsjednikom Parlamenta Albanije Ilirom Metom.

Krivokapić je za vrijeme susreta sa domaćinom Zgoneom, istakao da je frekventnost međusobnih posjeta na najvišem nivou pokazatelj izuzetnih prijateljskih odnosa između Crne Gore i Rumunije kao i plodonosne saradnje koja je, između ostalog, rezultirala i uspješnim zajedničkim radom na inicijativi osnivanja parlamentarne dimenzije Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Pored Krivokapića, u delegaciji Skupštine Crne Gore su i poslanici Žana Filipović, Nebojša Medojević, Dritan Abazović i Genci Nimanbegu.

Portal Analitika