Društvo

Privedeni Rusi koji su kružili Budvom

bd
P
olicija u Budvi, je zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, juče privela 20 ruskih državljana koji su u konvoju od devet automobila sa ruskim zastavama obilježavali Dan pobjede nad fašizmom.

Privedeni Rusi koji su kružili Budvom
Portal AnalitikaIzvor

Uz jake sirene i vidno raspoloženi, oni su organizovali konvoj automobila koji je, na opšte iznenađenje Budvana koji su sjedjeli u okolnom lokalima, bučno kružio glavnim gradskim ulicama, pišu "Vijesti".

Rusi su iz automobila salutirali i pozdravljali prolaznike, a na jednom od automobila je bilo ispisano "Na Berlin", aludirajući na pohod ruske armije na glavni grad Njemačke 1945. godine. Policijska patrola je svih devet vozila zaustavila oko 11.20 časova na Jadranskoj magistrali.

Svi su bili privedeni jer isticanje zastava drugih država podliježe prekršajnoj kazni. Policija i dalje razmatra da li će podnijeti prekršajne prijave.

Član 23 Zakona o javnom redu i miru predviđa da će fizičko lice koje na javnom mjestu, bez odobrenja ili javnog poziva, istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, biti kažnjeno za prekršaj novčanom kaznom od 100 do 500 eura, ili kaznom zatvora do 30 dana.

 

Portal Analitika