Abiznis

Počela faza izgradnje rizorta Portonovi

0905portonovi1
M
enadžment kompanije Azmont Investments najavio je da je započela nova faza - izgradnja projekta ekskluzivnog turističkog kompleksa Portonovi u Kumboru.

Počela faza izgradnje rizorta Portonovi
Portal AnalitikaIzvor

Prema riječima Servera Birkana, izvršnog direktora Azmonta, trenutno se odvija čitav niz paralelnih aktivnosti na priremi izvršenja projekta, sa komponentama marine, luksuznog hotela i maloprodaje.

0905_brkan

Birkan je kazao da su trenutne aktivnosti traganje za neeksplodiranim bombama na obali i njihovo uklanjanje, što uskoro treba da se završi. Istraživanje podmorja, jaruženje i uklanjanje eksplozivnih naprava će uskoro početi.  Takodje, vrši se sabijanje i reciklaža sekundarnih materijala (kablova, cijevi, itd.), preostalih nakon prerade srušenih objekata. Takodje, kontrola erozije (sedimentacije) treba uskoro da se završi. Ovo će obezibijediti zaštitu životne sredine, naročito mora, tokom zemljanih radova i ostalih gradjevinskih aktivnosti. Zemljani radovi će uskoro biti gotovi u gornjem dijelu naselja. Sljedeća faza će biti početak gradnje platfome za šipove (zasip od kamena i šljunka) u reonu predvidjenom za predstojeće šipovanje. Zemljani radovi će trajati bez prekida, da bi se najprije uklonio gornji sloj zemlje, a zatim išlo dalje. Projektne aktivnosti, u vezi sa unaprijedjenjem zemljišta, marine i naselja, takodje traju. Dozvola za Državnu studije lokacijeurbanističko planiranje (DSL) se uskoro očekuje.

“Poštujući potrebu javnosti da bude upoznata sa procesom izgradnje Rizorta u skladu sa najavama, redovno ćemo pružati informacije o napretku i pojedinačnim prekretnicama. Moram da naglasim da smo trenutno u potpunosti fokusirani na izgradnju, što će javnost vjerovatno razumjeti. Jedna od naših smjernica “zelimo da nešto urdimo, a zatim da to i pokažemo” je u skladu sa intenzivnim aktivnostima koje se odnose na početak izgradnje, susrete sa hotelskim i lučkim operaterima, inženjerima i pružaocima komunalnih usluga u Crnoj Gori. Iz dana u dan oblikujemo sve infrastrukturne zahtjeve, kako bi ostvarili zajednički cilj da otvorimo rizort Portonovi u kome će uživati ljudi iz Crne Gore, medjunarodni investituri i turisti !”, zaključuje

Birkan

.

Portal Analitika