Društvo

Rasvijetljeno razbojništvo u Rožajama

hapsi
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, 07. maja 2014. godine, lišili slobode i podnijeli izvještaj protiv H.H. (23) i I.M. (19), oba iz Rožaja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo, saopšteno je iz Uprave policije.

Rasvijetljeno razbojništvo u Rožajama
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se, da su H.H. i I.M, počinili pomenuto krivično djelo na način što su, 04. maja 2014. godine u ranim jutarnjim časovima, maskirani fantomkama, ušli u unutrašnjost kazina „Kajot“ lociranog u ulici 13. Jula u Rožajama, a potom uz prijetnju oružjem, od radnika pomenutog kazina otuđili novac u iznosu od oko 2.300 eura, nakon čega su se udaljili sa lica mjesta.

Odmah po saznanju za događaj, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju istog i identifikovali H.H. i I.M.

Policijski službenici su izvršili pretres stanova i drugih prostorija u Rožajama koje koriste H.H. i I.M. i tom prilikom od H.H. oduzeli pištolj marke „M -57“ kalibra 7,62 mm, dok je od I.M. oduzet pištolj marke „Češka zbrojevka“ kalibra 7,65 mm. Prilikom pretresa pronađen je dio garderobe koju su, kako se sumnja, H.H. i I.M. koristili prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se sumnjiče.

Pronađeno oružje i garderoba su izuzeti i biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

H.H. i I.M. su lišeni slobode, zbog osnovane sumnje da su počinili pomenuto krivično djelo, nakon čega su u zakonskom roku, uz izvještaj predati nadležnom državnom tužiocu koji im je odredio zadržavanje.

 

Portal Analitika