Abiznis

Societe Generale banka slavi 150 godina postojanja

banka1slajd
Bilježimo konstantan rast povjerenja naših klijenata, koji se između ostalog ogleda u kontinuiranom rastu naših depozita koji su u prošloj godini porasli za 23 odsto, odnosno, 47 miliona eura, kaže Pavlović.

Societe Generale banka slavi 150 godina postojanja
Portal AnalitikaIzvor

Societe Generale banka Montenegro proslavila je danas u Podgorici stopedesetogodišnjicu postojanja Societe Generale grupe. Prije sto pedeset godina, 4. maja 1864.godine, grupa preduzetnika u Francuskoj osnovala je Societe Generale banku. U Dekretu, koji je potpisao Napoleon III, upisano je ime Societe Generale- opšte društvo za podršku trgovini i industriji Francuske.

banka2Sa ciljem unapredenja ekonomije, Societe Generale grupa se od samog početka zalaže za univerzalni bankarski model i to ne samo u Francuskoj, već širom svijeta. Povodom značajnog jubileja, glavni izvršni direktor Societe Generale banke Montenegro Branka Pavlović je kazala da godine koje su za njima nije samo priča o prošlosti.

- Ona pokazuje naš identitet, našu snagu i najbolje osobine koje nas vode i u budućnost uz istu onu preduzetničku energiju koju su imali naši osnivači davne 1864. godine kada je osnovana Societe Generale banka. Banka je od samog početka bila fokusirana na značajan, doprinos  ekonomskom razvoju svih zemalja u kojima je bila prisutna. Učestvovali smo u razvoju
uspješnih kompanija i u finansiranju značajnih infrastrukturnih projekata za koji  zna moderan svijet i koji su obilježili čitave epohe kao što su: Ajfelova kula, Panamski kanal, metro u Parizu, Transibirska željeznica, Suecki kanal, Francuska željeznica i mnoge druge, kazala je Pavlović.
Prema njenim riječima, danas je Societe Generale grupa jedna od najvećih finansijskih institucija u Evropi.

- Svakodnevno opslužuje 32 miliona klijenata u 76 zemalja širom svijeta i koja zapošljava 148.000 stručnih i posvećenih ljudi. Ono što je zapisano u genima Societe Generale Banke jeste poseban odnos sa klijentima. Nastojanje da na svim tržištima gdje smo prisutni budemo prepoznati kao banka za рrimjer, banka koja razumije i poznaje svoje klijente i koju biraju zbog kvaliteta i posvećenosti njenih zaposlenih, cini nas drugačijim, navela je ona.

Pavlović je istakla da banka u svim segmentima bilježi odlične poslovne rezultate.

- Rast i razvoj u svim segmentima je potvrđen značajnim rastom tržišnog učešća koje je u nekim kategorijama poraslo sa 6 odsto na čak 14 procenata. Konstatan rast nivoa odobrenih kredita kako privredi tako i građanima iz godine u godinu, najvidljiviji su pokazatelj da banka doprinosi razvoju ekonomije Crne Gore. Samo u prošloj godini rast kredita je iznosio više od 10 odsto. U isto vrijeme na tržištu smo prepoznati kao konzervativna bankarska institucija koju odlikuje bizak nivo nenaplaćenih kredita. Zbog toga bilježimo konstantan rast povjerenja naših klijenata koji se između ostalog ogleda u kontinuiranom rastu naših depozita koji su u prošloj godini porasli za 23 odsto odnosno 47 miliona eura. Poslije prvog kvartala ove godine, možemo reći da će se pozitivan trend nastaviti i u 2014. godini, zaključila je Pavlović.

Portal Analitika