Društvo

LAJOVIĆ: Nijesmo iznenađeni očajničkim potezima medijskih reketaša

lajovic0705
U
dnevnim novinama Pobjeda nijesu iznenađeni tužbom koju je protiv njih pokrenuo osnivač Vijesti, preduzeće Dejli Pres, ocjenjujući da je „očigledno da im pada tiraž i prihodi i da je njihov pravi motiv samo pokušaj da dođu do novca“.

LAJOVIĆ: Nijesmo iznenađeni očajničkim potezima medijskih reketaša
Portal AnalitikaIzvor

Osnivač Vijesti, preduzeće Dejli Pres, tužilo je Televiziju Pink M i Pobjedu zbog, kako je navedeno, nelojalne konkurencije i jednogodišnje negativne kampanje čiji je cilj narušavanje ugleda i poslovanja lista i portala.

Direktor Pobjede, Lav Lajović kazao je agenciji MINA da u Pobjedi nijesu iznenađeni takvim, kako je kazao, očajničkim potezima „medijskih reketaša“.

- To je samo još jedan u nizu pokušaja da od sebe naprave žrtve u momentu kada su uhvaćeni u svojim prljavim rabotama sa, jer uskoro počinje sudskih proces o milionskim pronevjerma u CKB banci o kojima su pisali u Pobjedi - rekao je Lajović.

On smatra da ta tužba govori nešto drugo, u odnosu na tumačenje koje je dao direktor Vijesti Željko Ivanović.

Ivanović je ocijenio da je cilj sinhronizovane i smišljene kampanje da se finansijski ugrozi ugled Vijesti i dovede u pitanje dalje poslovanje.

- Pošto nijesu uspjeli da nam uzmu čitaoce i klijente sada hoće da nas opelješe za 660 hiljada eura! Samo hoće pare da uzmu. Ne znam kako su došli do te cifre, ali je očigledno da im padaju tiraži i prihodi pa hoće od radnika Pobjede da otmu nedostajuća sredstva i da nas ekonomski iscrpe i zatvore, što pokušavaju deset godina - rekao je Lajović.

On je poručio da ih se u Pobjedi ne boje.

- I da ćemo nastaviti našu pravednu borbu za dekontaminaciju medijskog prostora kojeg su ovi reketaši zagadili - zaključio je Lajović.

Portal Analitika