Abiznis

Prihodi Telenora u prvom kvartalu 14 miliona eura

malvebo0705
P
rihodi Telenora Crna Gora u prvom kvartalu 2014. godine iznosili su 14 miliona eura i ne računajući promjene u domaćim cijenama interkonekcije, prihodi su smanjeni za hedan odsto u poređenju sa prvim kvartalom 2013. godine, saopšteno je iz Telenor.

Prihodi Telenora u prvom kvartalu 14 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Telenor Crna Gora zadržao je lidersku poziciju na tržištu na kraju prvog kvartala 2014. godine. Pretplatnička baza broji 350 hiljada korisnika, što je za 4 odsto manje u odnosu na isti period prethodne godine.

- Crna Gora je i dalje ekonomski izazovno tržište, što je zajedno sa padom cijena domaće interkonekcije od 1. marta, značajno uticalo na cjelokupno tržište mobilnih komunikacija i naše finansijke rezultate. Jaka konkurencija na tržištu dodatno pojačava pritisak, ali smo uprkos tome uspjeli da ojačamo našu tržišnu lidersku poziciju i ostvarimo solidnu profitabilnost. Ostajemo posvećeni razvoju tržišta i našim korisnicima, poboljšavanjem korisničkog iskustva i raznolikošću naših usluga. Investiranjem u našu mrežu i maloprodajne objekte poboljšaćemo dostupnost, brzinu i lakoću u korištenju naših servisa, pri tome zadržavajući lidersku poziciju na tržištu telekomunikacija - izjavio je Majkl Malvebo, izvršni direktor Telenora Crna Gora.

U prvom kvartalu 2014. godine Telenor grupa ostvarila je prihode od 26,5 milijardi norveških kruna, što predstavlja organski rast prihoda od 1,5 odsto. Operativni i neoperativni profit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITDA) iznosi 9,3 milijardi norveških kruna, dok je EBITDA marža 35 odsto, a operativni novčani tok 5,6 milijardi norveških kruna.

Portal Analitika