Društvo

„Daily Press“ tužio Pink M i Pobjedu: Traže 660 hiljada eura odštete

 

vijesti
O
snivač  Vijesti, Daily Press, tužio je TV Pink M i Pobjedu zbog „nelojalne konkurencije“, te zbog „jednogodišnje negativne kampanje čiji je cilj narušavanje ugleda i poslovanja lista i portala. U tužbi Privrednom sudu traži se naknada materijalne štete od 660 hiljada eura, koju treba solidarno da isplate Pink N Company i državni list, pišu današnje Vijesti.

„Daily Press“ tužio Pink M i Pobjedu: Traže 660 hiljada eura odštete
Portal AnalitikaIzvor

Beogradska kancelarija Karanović-Nikolić koja zastupa osnivača Vijesti, predložila je tužbom da sud donese presudu zbog „iznošenja neistinitih i uvredljivih tvrdnji o tužiocu i njegovoj robi i uslugama koji su usmjereni na narušavanje ugleda i poslovanja tužioca“.

Direktor Vijesti Željko Ivanović, koji je, kako navodi list, i lično meta tih napada, smatra da je cilj „sinhronizovane kampanje da se finansijski ugrozi ugled Vijesti i dovede  pitanje dalje poslovanje.

„U Srbiji je jedan od najvećih evropskih izdavača AxelSpringer, tužio istu ovu TV i list Informer zbog   kampanje koja je trajala svega deset dana. Ovdje ta propaganda traje godinama i niko od nadležnih institucija zaduženih za poštovanje Ustava, zakona i regulatornih pravila, ne reaguje“, rekao je Ivanović.

„Tokom 2013, tuženi su započeli nezapamćenu negativnu kampanju i u negativnom kontekstu prikazani u osnivači, novinar i urednici Vijesti. Negativna kampanja išla je čak dotle da su u negativnom kontekstu prikazivani i članovi porodica osnivača i lica zaposlenih u Vijestima. Smisao cjelokupne negativne kampanje, dirigovane i sprovedene od strane tuženih, bio je da opstruira rad Vijesti, odnosno da se dezavuišu kao ozbiljan, slobodan i nezavisan dnevnik. Na ovaj način, trebalo je relativizovati i smanjiti uticaj na javno mnenje odnosno na medijsko tržište u Crnoj Gori, a što bi konačno rezultiralo finansijskim slomom tužoca“, obrazlaže se u tužbi, kako prenose Vijesti.

Portal Analitika