Društvo

O crnogorskoj i evropskim kulturama u EU info centru

0605eucg
E
U info centar, u saradnji sa Delegacijom Evropske unije i Ministarstvom vanjskih poslova i evropskih integracija, organizuje proslavu Dana Evrope, pod motom „Ujedinjeni u različitosti“.

O crnogorskoj i evropskim kulturama u EU info centru
Portal AnalitikaIzvor

Sjutrašnji program posvećen je kulturi i tradiciji kako Crne Gore, tako i dvije velike članice EU, Francuske i Velike Britanije.

Tako će, u saradnji sa Francuskom ambasadom i Francuskim institutom, od 12 časova biti priređen program Francuski (do)ručak. On će početi razgovorom „Hrana je umjetnost. Umjetnost je hrana” čija je ideja da prezentuje francuski način uživanja u lijepim stvarima kroz druženje, i učenje osnova jedne od evropskih umjetnosti u opuštenoj atmosferi. Samom događaju i njegovoj promociji pridružiće se muzičar Dragoljub Đuričić, počasni ambasador EU.

Centralna tema Jezik je naš identitet najavljena je za 14:30 časova, kada će u centru pažnje biti crnogorska književnost. Ona će biti predstavljena kroz djela čuvenog crnogorskog pjesnika i novinara Vitomira - Vita Nikolića, a među prisutnima će biti drugi Počasni ambasador EU, trener Dragan Adžić.

Program će zatvoriti Engleski čaj i književnost, sa početkom u 17 časova. Prema najavi, biće prezentovano najveće blago engleske književnosti, a odabrane poeme i kratke priče čitaće crnogorski glumci, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Britanske ambasade. Počasna ambasadorica EU Sanja Popović prisustvovaće ovom događaju.

Portal Analitika