Društvo

Uhapšeni zbog sumnje da su presjekli Telenorov kabl

3policijaskicaok
P
olicija je uhapsila A.R. (20) i D.B. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da su presjekli kabl koji povezuje repetitor i centralu firme Telenor.

Uhapšeni zbog sumnje da su presjekli Telenorov kabl
Portal AnalitikaIzvor

Policija je, kako se navodi, u kratkom roku riješila krivično djelo uništenje i oštećenje javnih uređaja.

“Osnovano se sumnja da su A.R. i D.B. krivično djelo počinili na način što su juče, 5. maja, došli do repetitora kompanije Telenor, koji se nalazi na brdu Gorica u naselju Donja Gorica, gdje su, oko 16 sati i 30 minuta, upotrebom podesnog sredstva – kliješta presjekli RF kabl za link”, saopšteno je iz Uprave policije, prenosi Mina.

Taj RF kabl, kako je pojašnjeno, povezuje repetitor i centralu firme Telenor, a usljed njegovog kidanja je došlo do prekida mobilnog telefonskog saobraćaja koji se na tom području odvija putem mreže te kompanije.

“Događaj je prethodno Dežurnoj službi CB Podgorica prijavio radnik firme Telenor, budući da se u prostorijama ove komanije oglasio alarmni sistem kojim je obezbijeđen pomenuti repetitor. Na lice mjesta su, odmah po prijavi, upućeni policijski službenici, koji su na makadamskom putu u blizini repetitora zatekli dva lica, kasnije identifikovana kao A.R. i D.B”, kaže se u saopštenju.

Oni su, kako se sumnja, kada su ugledali policijske službenike, bacili šrafcigere i kliješta, kao i nekoliko drugih predmeta.

“Uz konsultaciju sa zamjenikom Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, A.R. i D.B. su lišeni slobode. Oni su danas, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, predati ZODT, zbog osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo”, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika