Društvo

Sumnjive transakcije bivših SAJ-ovaca: Mugoša i Medenica saslušani u Specijalnom tužilaštvu

zoranmugosa65
B
ivši pripadnici Specijalnih antiterorističkih jedinica SAJ i ovlašćeni zastupnici budvanske agencije za nekretnine “Perjanik” Zoran Mugoša i Rajko Medenica saslušani su juče u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju, pišu današnji štampani mediji.

Sumnjive transakcije bivših SAJ-ovaca: Mugoša i Medenica saslušani u Specijalnom tužilaštvu
Portal AnalitikaIzvor

Nakon višemjesečnih provjera poslovne dokumenatacije, u Specijalnom tužilaštvu za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije juče su saslušani biznismeni Zoran Mugoša i Rajko Medenica, nekadašnji pripadnici SAJ-a.

Prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina, tužilaštvo se posebno zainteresovalo za preprodaju zemljišta i drugih vrijednih nekretnina u Budvi posredstvom njihovih privatnih firmi.

Pod lupom Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal su, prema nezvaničnim saznanjima, trgovanja nekretninama u okviru agencije "Perjanik" kojima su, navodno, Mugoša kao izvršni direktor i zastupnik, a Medenica kao osnivač i zastupnik, u samo nekoliko posljednjih godina stekli milione. Ipak, nije poznato šta je konkretno sumnjivo u vezi sa poslovanjem Mugoše i Medenice.

Inače Mugoša koji je vlasnik nekoliko firmi u Podgorici i Budvi, sporio se pred Privrednim sudom sa firmom "Good Location Properties", koju je osnovala istoimena firma sa Floride, a sa kojom je suvlasnik 53.261 kvadrata zemlje na lokalitetu Velja ploča, na periferiji Budve.

Tu firmu je zastupala Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica u kabinetu Svetozara Marovića, iz vremena dok se nalazio na čelu zajedničke države. Ilinčić je podnijela tužbu Osnovnom sudu u Kotoru za raskid kupoprodajnog ugovora za zemljišni kompleks na Veljim pločama, zahtijevajući od Mugoše, koji je bio posrednik u prodaji, da vrati plaćeni iznos od 10,3 miliona eura.

foto: CdM

Portal Analitika