Društvo

UC: Na GP Božaj zaplijenjeno oko 20 kilograma skanka

0505skank1
S
lužbenici Uprave carina (UC) u zajedničkoj akciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti  Podgorica su 3. maja, 2014. godine, na graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru, zaplijenili oko 20 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, vrsta skank.

UC: Na GP Božaj zaplijenjeno oko 20 kilograma skanka
Portal AnalitikaIzvor

„Carinski službenici i službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica, na graničnom prelazu Božaj, kontrolisali su putničko vozilo marke „ reno“, albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin A.M. (39). Pretresom vozila, u podu je pronađen specijalno napravljen  bunker u kojem se nalazilo 18 pakovanja koja su ukupno sadržala oko 20 kilograma materije za koju se sumnja da je skank“, stoji u saoštenju dostavljenom Portalu Analitika

0505skank3Kako navode iz UC o pronalasku opojne droge obaviješteni su službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica. Od A.M. su oduzeti: pronađena materiju, vozilo u kojem je bila sakrivena i mobilni telefon. O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.0505skank2„A.M. je lišen slobode, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar gdje će biti precizno utvrđena njena količina i svojstva.

Nakon lišenja slobode A.M. je,  03. maja, 2014. godine, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu predat nadležnom državnom tužiocu na  dalju nadležnost“, navodi se u sapštenju.

Portal Analitika