Abiznis

MIPA i Investicioni bord Jordana potpisali Memorandum o saradnji

0505mipa
D
irektor Agencije Crne Gore za promociju stranih investicija (MIPA), Miloš Jovanović, potpisao je Memorandum o saradnji sa direktorom Investicionog borda Jordana, Avni Al Rušudom.

MIPA i Investicioni bord Jordana potpisali Memorandum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju dostavljenom Portalu Analitika navodi se da su MIPA i Investicioni bord Jordana u okviru uzajamne pomoći dogovorile saradnju u oblasti promocije potencijala obije zemlje, kao i razmjenu ekonomskih, trgovinskih, poslovnih iskustava i informacija. Kako u saopštenju stoji Memorandum definiše simultanu promociju ekonomskih interesa potpisnica. Strane će promovisati poslovne misije u drugoj državi u cilju istraživanja prospekta za saradnju u poljima industrije, trgovine i investicija. Potpisinice će sinergetski djelovati na polju organizacije sajmova, biznis foruma, okruglih stolova i ostalih događaja usmjerenih ka širenju bilateralne trgovine, ekonomije i investicione saradnje.

„Raste zainteresovanost jordanskih investitora za malu zemlju na Mediteranu, koja ima na jednom mjestu toliko potencijala da ponudi. Jordanski narod je istorijski poštovan i iskren kako u privatnom, tako i u poslovnom svijetu, tako da mogu da nam budu dobri partneri. S obzirom da su našli naftu prije desetak godina, postoji veliki kapital koji žele da usmjere u Evropu, a Crna Gora im je veoma interesantna destinacija. Činjenica je da postoji velika kokurencija od zemalja koje žele da privuku strane investicije iz Jordana, tako da bi svi trebali da pokušamo da im budemo što iskreniji i bolji partner u cilju realizacije zajedničkih projekata“, zaključio je Jovanović.

Portal Analitika