Društvo

Rađenović, Tičić i Petričević na slobodi (VIDEO)

pritvorok
P
redsjednik Opštine Budva Lazar Rađenović, savjetnik premijera za strane investicije i ulaganja Aleksandar Tičić i bivša direktorka Prve banke Jelica Petričević pušteni su nešto prije 15 sati iz Istražnog zatvora u Spužu, gdje su, na zahtjev specijalnog tužilaštva koje ih tereti za zloupotrebu službenog položaja, proveli mjesec i po.

Rađenović, Tičić i Petričević na slobodi (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

U ZIKS je oko 13.30 stiglo rješenje kojim je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović naložio njihovo puštanje na slobodu, a nakon što su prošči zatvorske kapije njih troje nijesu bili voljni da komentarišu pritvorske dane. Rađenović je kratko prokomentarisao da će biti prilike za to.

Specijalna tužiteljka Đurđina Ivanović, koja je pritvor za osumnjičene tražila zbog uticaja na svjedoke, a za Rađenovića i Tičića i zbog uznemirenja javnosti, danas se saglasila da oni u daljem postupku mogu da se brane sa slobode. Pritvorski osnov uznemirenje javnosti ukinuo je Apelacioni sud, tako da specijalna tužiteljka, nakon što je saslušala sve svjedoke, a advokati odbrane potom uložili zahtjev Višem sudu da njihovi klijenti budu pušteni na slobodu, nije ni imala izbora nego da se saglasi i prihvati da se osumnjičeni brane sa slobode.

Ona je danas sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici Radomiru Ivanoviću uputila inicijativu za puštanje na slobodu okrivljenih u slučaju “Košljun”, iako je samo dan ranije, odnosno juče bila kategorično protiv ukidanja pritvora, najavljujući saslušanje još jednog svjedoka. On je ispitan juče popodne.

Rađenović, Petričevićka i Tičić osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja tokom kupoprodaje opštinske zemlje na Košljunu u oktobru 2007. godine.

Rađenović je uhapšen 11. marta pod sumnjom da je organizovao koruptivnu mrežu, dok je bio potpredsjednik Opštine za finansije i za sebe i druge pribavio korist u iznosu višem od 350.000 eura. Jelica Petričević, takođe je uhapšena 11. marta zbog sumnje da je pomogla Rađenoviću da zloupotrijebi službeni položaj, odnosno omogućila odobravanje kredita, za koji je garantovala budvanska opština, a kojim je Budvanin Vido Rađenović platio zemlju na Košljunu, koju je kupio u dogovoru sa Lazarom Rađenovićem.

Aleksandar Tičić uhapšen je 12. marta, a osumnjičen je da je kao menadžer Opštine Budva i predsjednik komisije za prodaju zemlje na Košljunu takođe bio dio koruptivne mreže Lazara Rađenovića.

U ovom predmetu osumnjičen je i Budvanin Vido Rađenović, na čijem iskazu se temelji naredba za sprovođenje istrage, ali tužilaštvo za njega nije tražilo pritvor, pravdajući se da je on priznao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

 

 

 

 

 

Portal Analitika