Turizam

Gvozdenović otvorio međunarodni sajam nautike „Nautic show“ (VIDEO)

branook
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović ocijenio je danas, otvarajući u marini Porto Montenegro, 32. po redu međunarodni sajam nautike „Nautic show“, da nautički i jahting turizam svakim danom sve više promoviše Crnu Goru na jedan kvalitetan način koji omogućava da budemo jedna od prepoznatljivih jahting destinacija u svijetu.
Gvozdenović otvorio međunarodni sajam nautike „Nautic show“ (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Ovakav nautički sajam je jedna od aktivnosti za produženje trajanja glavne turističke sezone i dokazuje da u predsezoni i postsezoni, trebamo uraditi maksimalne napore da organizujemo manifestacije, da pozovemo naše partnere, da pozovemo turiste da dođu u Crnu Goru, istakao je Gvozdenović, dodajući da je ove godine zabilježen rast u nautičkom turizmu od 26 odsto.

On je dodao da je ispravna bila odluka Vlade da investitorima omogući benefite u poreskoj politici da bi investirali svoja sredstva i naravno, povratili ih u najkraćem mogućem roku.

- Čini mi se da takav model treba da sugeriše kako da vodimo politiku da niskim porezima, niskim taksama obezbjedimo da dođemo do kvalitetnih investitora, naveo je on

Njemački ambasador u Crnoj Gori Pius Fišer istakao je da tivatska marina označava najveće svjetske standarde u Crnoj Gori zbog čega su on i njegove kolege ambasadori u našoj državi, lani ovdje organizovali prvu diplomatsku regatu.

Direktor marine Porto Montenegro Toni Braun najavio je i bogat prateći program Sajma nautike koji će zaokupiti pažnju posjetilaca Tivta u naredne čatiri dana.

Sajam je otvoren svakog dana u vremenu od 10 do 19 sati, a cijena ulaznice iznosi 2 eura.

Manifestacija koju su organizovali „Jadranski sajam“ iz Budve i Porto Montenegro okupila je 23 izlagača iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Italije, a koji su publici izložili širok dijapazon plovila različitih kategorija, nautičke i opreme za sport, kamping i rekreaciju.

 

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika