Društvo

(VIDEO) Budvanski Karneval od 2 do 4 maja, gostuju finalisti X Faktora, Emina Jahović, Who See

3004butuae
Međunarodni turistički budvanski Karneval pod nazivom “Potpun osjećaj proljeća pod maskama”, održaće se od 02. do 04. maja.

(VIDEO) Budvanski Karneval od 2 do 4 maja, gostuju finalisti X Faktora, Emina Jahović, Who See
Portal AnalitikaIzvor

Menadžer za manifestacije Turističke organizacije (TO) Budva Maja Rašković kazala je da je ove, kao i prethodnih godina pripremljen izuzetno bogat i raznovrstan program i dodala da će se na ovogodišnjem karnevalu predstaviti veliki broj karnevalskih grupa iz inostranstva.

-Program će početi u petak koncertom gitar dua Nikčević i Bulatović na Trgu pjesnika od 19. časova. Od 20 časova nastaviće se Abrumom, koji znači poziv na karneval, kada će svi učesnici velikog broja karnevalskih grupa pozivati građane i turiste na isti. Nakon Abruma u svim kafićima unutar grada će se nastaviti tematska noć- saopštila je Rašković.

Drugog dana karnevala, odnosno u subotu, program će početi projektom upoznavanja sa kulturno-istorijskim naslijeđem Starog grada Budve - „Discover Budva“. Nastaviće se vinskim kutkom od 16 časova na Trgu pjesnika gdje će, kako kaže Rašković, posjetici moći da probaju vina domaćih vinarija. Od 19 časova kreće povorka koja će brojati 40 grupa, od kojih je značajan broj iz inostranstva. Nakon velike povorke koja će krenuti od kafića City, nastavlja se muzičko-zabavni program na tri stejdža. Na bini ispred Starog grada nastupiće superfinalisti X Faktora i Emina Jahović. Na bini ispod Citadele nastupiće Radio Katakomba, Who See i Stereo Ambasada. Na Trgu palmi biće organizovana karnevalska žurka uz Drum Orcestra koja će uz pratnju imati kubanske plesačice.
-Treći dan ovogodišnjeg karnevala biće namijenjen najmlađima. Najmlađi će biti uključeni direktno u razne projekte, kako ispisivanjem poruka, crtanjem, a takođe će i imati animatora koji će ih zabavljati. Mala karnevalska povorka krenuće od 16:30 od vrtića do glavne bine gdje će svi mališani biti predstavljeni, a nakon toga slijedi i dječiji maskembal-kazala je Maja Rašković.


 

Portal Analitika